Akademisesongen nærmer seg slutten

G16 og G14 i aksjon denne helgen.

Rammene som G16-kampen mellom FK Haugesund og Brann ble avviklet under på Stord denne helgen kunne kanpt vært bedre.

Stord Fotball var gode verter, været var fremragende og to gode fotball-lag gav hverandre en skikkelig kamp og 90 lærerike for spillerne som ga alle fremmøtte et godt eksempel på nivået i den nasjonale G16-serien. 

I FKH Akademiet ble man om mulig enda mer entusiastisk av tanken på å spille nasjonale kamper ute hos samarbeidsklubbene - noe man helt sikkert kommer til å gjøre mer av kommende sesong.

Akademisjef Søren Lykke ser gjerne at interesserte samarbeidsklubber tar kontakt med tanke på å få besøk av FKHs akademilag kommende sesong.

- Ja, jeg vil oppfordre alle samarbeidsklubber som måtte ønske besøk av våre akademi-lag til å kontakte meg for en slik avtale. Vi tar gjerne turen ut og spiller kamp dersom det også passer for motstanderlaget.

Middels fornøyd trener

Hva så med selve kampen? Den endte til slutt 2-2 og trener Øyvind Hompland var middels fornøyd med eget lags opptreden.

- Vi bommet litt med inngangen til kampen og slet innledningsvis med å få satt det høye presset vårt. Det var derfor fortjent at Brann gikk opp i ledelsen, men etter dette klarte vi å få bedre kontroll og skaper en del farlige situasjoner foran Brann-keeperen.

Etter omtrent halvtimen spilt kom da også utlikningen ved Andre Lønning Hovland (Bømlo) som brukte farten sin, dro seg forbi en motstander, rundet keeper og trillet ballen i mål. En flott prestasjon av den raske kantspilleren.

I andre omgang var det FK Haugesund som var det førende laget. 

Brann gikk riktignok opp til 2-1, men etter dette foregikk stort sett kampen på Brann sin halvdel. Til slutt er det Dawit Andom (Odda) som får lagt ballen fint til rette og avsluttet til 2-2. Etter dette jevnet kampen seg ut og ebbet til slutt ut i et uavgjort resultat.

- Alt i alt en middels pluss prestasjon av oss, hvor vi slet med presspillet i første omgang. Utenom enkelte svake perioder synes jeg guttene gjorde en god prestasjon og viste karakter med å komme seg tilbake etter en vanskelig start. I 2.omgang var vi gode i det meste og bygget opp mange fine angrep, oppsummerte FKH-treneren. 

Stilte ungt lag

At det bor mye godt i dette G16-laget er Øyvind Hompland den første til å skrive under på.

- Veldig gledelig å se at et så ungt lag, hvor vi startet med en spiller som er født i 2005, sju spillere som er født i 2004 og kun en som er født i 2003 fremstå såpass solide mot god motstand.

Midtstopperpar Benjamin Bygnes (Kopervik) og Stordabuen Jonas Skjerven Valland spilte begge med stor autoritet, noe som smittet over på lagkameratene. Vegard Solheim (Skjold IL) var også god på midten og styrte mye av tempoet i kampen i 2. omgang. Jørgen Jakobsen (Skudenes) spilte solid som venstreback og viste at han er en spiller som er kampavgjørende på dette nivået.

G14 møtte Rogaland Sør

FK Haugesund G14 representerte NFF Rogaland Nord i sesongens siste kretslagskamp da de møtte Sørfylkets beste spillere i årsklassen til kamp i Sandnes.

Oppgjøret endte til slutt med 2-0 seier til hjemmelaget, der det først og fremst var evnen til å omsette sjanser til mål som skilte lagene.

Trener Espen Elvemo så sine unge gutter komme langt sterkere etter hvilen.

- I første omgang slet vi med å få kontroll på kampen. Rogaland sør spilte med høyt tempo og styrte de 45 første minuttene. Vi lå under 0-2 til pause etter første omgang. I andre omgang fikk vi justert oss og tok over styringen. Vi skapte endel sjanser på de, spesielt på overgang, men slet med å få uttelling. Jeg vil spesielt trekke frem dagens kaptein David Øren (Etne) som ledet laget på en fin måte i begge omganger. 

Kamptropp

Følgende spillere var i aksjon på vegne av NFF Rogaland Nord i dette oppgjøret:

Vegard Vågen (Stegaberg)

Albert Hystad (Stord)

Endre Engevik (Avaldsnes)

Lars Vidar Valvatne (Stord)

Martin Alvsaker (Stord)

Brage Nielsen (Stord)

Leander Steinsnes Bang (Djerv 1919) 

Anders Kolstø Bondhus (Vard)

Troy Engseth Nyhammer (Bremnes)

Roy Warholm (Åkra il)

David Øren (Etne)

Daniel Rommetveit (Djerv 1919)

Mathias Myklebust (Haugar)Tobias Innbjo (Vard)
 

Annonse fra Eliteserien: