Andre desember

En odelsgutt. Og en bakgårdskatt.

Tallet er to. Som i duo.

FKH-historien er full av radarpar. Om brødre som har trukket i FKH-drakten, om dobbeltsigneringer, parhester som alltid hang sammen utenfor banen og om duoer som utviklet en helt spesiell kjemi seg i mellom. 

Som odelsgutten. Og bakgårdskatten.

Før sesongen 2009 hadde to nye angrepsspillere sjekket inn på Haugesund Stadion. Målet var opprykk og sportssjef Asbjørn Helgeland hadde hentet Thomas Sørum og Nikola Đurđić til Haugalandet. Førstnevnte med lite å vise til etter åtte sesonger i Strømsgodset - sistnevnte som kun et ukjent navn fra en del av Europa Haugalandsfotballen hadde liten erfaring med fra tidligere.

Hver for seg var de forskjellige - både på og utenfor banen - men kjemien skulle vise seg å stemme usedvanlig bra de to i mellom og sammen skulle de bli FK Haugesunds mest fryktede tospann noensinne. 

presentasjons-banner

Odelsgutten Sørum, like rolig og avbalansert som skjæra hjemme på tunet i Lier, tegnet seg for hele 24 scoringer i opprykkssesongen - og 43 totalt i løpet av to og en halv sesong i FKH-drakten - før han satte kurs for Helsingborg og Sverige sommeren 2011.

Bakgårdskatten Đurđić, full av energi og en ukuelig serbisk tro på at FK Haugesund kunne utfordre selv de aller beste, bidro med 10 fulltreffere til opprykket og siden tilsammen 51 scoringer på norsk jord før han sommeren 2012 ble gjenforent med sin gamle makker - denne gang i Skåne. 

Sammen satte de Haugalandet på fotballkartet og få - om noen - spissduoer var bedre i norsk fotball i det samme tidsrommet. 

Odelsgutten og bakgårdskatten.

Mest av alt høres det ut som noe fra Prøysen-universet.

Men du finner de med gullskrift. I FKH-krønikene.

Annonse fra Eliteserien: