Assistkongene

Assist-logoen vil pryde G16-lagets drakter det kommende året.

De fleste vet å hylle målscorere. Andre er mer opptatt av den som serverer den målgivende pasningen. Som gutta i Assist.

Til daglig tilbyr de løsninger innen print, IT og kommunikasjon og bidrar gjennom sine tjenester til å gjøre andre bedre  - ikke ulikt den som legger den avgjørende pasningen - og det er kanskje nettopp gjenkjennelsesfaktoren som gjør sitt til at foretaket i Karmsundsgata er opptatt av pasningsleggeren og assisten også skal få sin velfortjente anerkjennelse.

Fartstid i FK Haugesund

Få virksomheter på Haugalandet har bedre kjennskap til byens beste fotballklubb. Daglig leder James Persson har sogar jobbet i klubben og hjertet for FKH har sølvmåke-sponsoren i høyeste grad beholdt.

- Som sponsor ønsker vi å være involvert og bidra i klubben. Å hele tiden styrke partnerskapet med FKH er noe vi har høyt på agendaen, så det å pryde G16-draktene den kommende sesongen kommer i forlengelsen av å hele tiden ville utvide og utvikle samarbeidet, sier Persson.  

"Fire fotballidioter"

Assist ble i sin tid startet opp av det daglig leder selv beskriver som "fire fotballidioter". Av den sorten som reiser hjem fra hytta for å se FKH spille kamp på Haugesund Stadion. Og som tidligere i vinter ikke gikk av veien for å lansere seg selv som assistenttrenere til Eirik Horneland. I fullt alvor selvsagt.

I så fall ville det garantert underholdende fotball. I Asssists ånd er man opptatt av at det skal være god stemning og gøy på stadion. Også ute på banen.

Horneland - en kyniker

Med to uker igjen til seriestart er spenningen til å ta og føle på i hele byen. Også i Karmsundsgata 208. Ikke minst knytter det seg forventinger til nysigneringene og hvordan disse vil passe inn i Hornelands filosofi.

- Horneland er en kyniker. Han starter i utgangspunktet kampen med et poeng og vil trolig legge opp taktikken der etter. Ikke minst på bortebane, spår Persson som gjerne ser mer bakromsspill denne sesongen enn hva som har kjennetegnet FKH de siste sesongene.

- Det er av de ting jeg setter pris på når jeg sitter på tribunen.

Dog ikke like mye som en assist. 

Videre samarbeid

Og veien videre?

- For oss er sponsingen av G16-drakten kun en begynnelse. En dag ønsker vi å se Assist-logoen også på a-lagets drakter. Dit kommer vi. Garantert. Vi vet bare ikke når enda, avslutter James Persson.

Les mer om Assist - FK Haugesunds nye draktsponsor og sølvmåke.

Annonse fra Eliteserien: