Tilbake i FK Haugesund

Steinar Lein returnerer til FK Haugesund - nå som G19-trener.

14 år etter at han forlot klubben som spiller returnerer Steinar Lein til FK Haugesund. Denne gang som trener for det nyopprettede G19-laget som skal spille i nasjonal serie.

Det er flott å være tilbake i FKH.

— Steinar Lein

Steinar Lein kommer senest fra jobben som hovedtrener i IL Hødd, men har også lang fartstid som hovedtrener i SK Vard. Lein førte haugesundsklubben til opprykk til den daværende Adeccoligaen i 2012. Som spiller fikk Steinar Lein 99 offisielle kamper i FKH-drakten mellom 1999 og 2002, og han har dessuten spilt for Kolstad, Rosenborg og Vard.

- Inspirerende å jobbe med unge spillere

Som G19-trener vil det være større fokus på spillerutvikling sammenlignet med det å være A-lagstrener, uten at Lein betrakter det som negativt.

- Tvertimot. Jeg har alltid vært opptatt av det å utvikle unge spillere. Det blir veldig inspirerende, sier Steinar Lein som leder sin første treningsøkt torsdag ettermiddag.

Kompletterer utviklingsstigen

Utviklingsansvarlig i FK Haugesund, Kolbjørn Fosen, hilser G19-laget velkommen.

- Vi får på plass et trinn i utviklingsstigen som vi har savnet. Mange spillere på G16-laget opplever at steget opp til FKH2 er for stort. Nå får disse spillerne et bedre utviklingstrinn internt i FKH enn vi har kunnet tilby tidligere.

Møter landets beste i G19-serien

Den nasjonale G19-serien er et pilotprosjekt som i 2017 vil telle totalt 12 lag. Foruten FK Haugesund vil også IK Start, Aalesunds FK, Lillestrøm SK, Molde FK, Rosenborg Ballklubb, Viking FK, Sandefjord Fotball, Bodø/Glimt, Sarpsborg 08, Kristiansund BK og Mjøndalen IF stille lag den første sesongen.

Det tar tid å bli god. Med eget G19-lag får du bedre tid på deg til å bli god i FKH.

— Kolbjørn Fosen

Alle klubber møtes én gang - og totalt spilles det 11 kamper pr. lag i serien. Antall kamper holdes på moderat nivå fordi det skal balanseres opp mot de ulike klubbenes behov for å benytte spillerne også på rekruttlag og evt. G16 gjennom sesongen. Seriespillet starter 1. april og sesongen avsluttes 22. oktober. 

Kolbjørn Fosen poengterer at FKH2, G19 og G16 vil være tre individuelle treningsgrupper, men at det til enhver tid vil bli sett på totaliteten og muligheten for eventuelle fellesøkter.

Annonse fra Eliteserien: