Blir FKH-spiller ut 2020

FKH signerer Ikedi på permanent basis.

FK Haugesund og Ikenna Anthony Ikedi signerte fredag en kontrakt som gjør den 19 år gamle nigerianske midtbanespilleren til FKH-spiller de tre neste sesongene.

Ikedi ankom Haugesund i april på et sesonglangt lån fra belgiske KAA Gent, men er opprinnelig et produkt av Golden Boot Soccer-akademiet i Jos i Nigeria. Etter forhandlinger med KAA Gent blir Ikedi nå permanent FKH-spiller - i første omgang ut sesongen 2020.

- Villig til å jobbe hardt for å nå langt

FKH-trener Eirik Horneland er fornøyd med at Ikedi nå blir å finne i FKH-drakt de tre neste årene.

- En veldig fin signering for oss. Ikedi er en spiller i sterk utvikling med fine kvaliteter og sterk fysikk. Han er dessuten en veldig fin gutt utenom fotballen som er villig til å jobbe hardt for å nå langt. Signeringen viser dessuten at samarbeidet med Gent nok en gang bærer frukter og at filosofien med å låne spillere for siden å hente de permanent fungerer.

Ikedi selv la heller ikke skjul på at han var fornøyd med å forplikte seg til FK Haugesund de neste tre årene.

- Dette er en veldig god løsning for meg. Jeg er veldig tilfreds med å bli værende i FK Haugesund og utvikle meg i årene som kommer. 

16 kamper for FKH i 2017

Den storvokste nigerianeren fikk 13 kamper i Eliteserien for FK Haugesund inneværende sesong og tegnet seg for to mål i seriespillet. Han spilte også to kamper og scoret et mål i Europa League-kvalifiseringen og fikk en opptreden i den norske cupen i 2017. 

Annonse fra Eliteserien: