Britisk motstand i Europa League

FK Haugesund møter enten walisiske Barry Town eller nord-irske Cliftonville i 1. kvalifiseringsrunde.

Da er det klart. Eller, noe er i hvert fall avklart, ettersom Europa League-trekningen i sveitsiske Nyon tirsdag ettermiddag parret FK Haugesund med vinneren av dobbeltoppgjøret mellom Barry Town og nord-irske Cliftonville i 1. kvalifiseringsrunde. 

De to britiske lagene møtes til en preliminær runde før kvalifiseringsspillet for å avklare hvilket av de to lagene som får spille Europa League-kvalifisering mot FK Haugesund den 11. og 18. juli.

Oppgjørene mellom Barry Town og Cliftonville FC spilles henholdsvis 27. juni og 4. juli og vi må dermed vente ytterligere 16 dager før vi vet sikkert hvilket lag vi skal møte.

Basert på trekningen spiller vi første kvalifiseringskamp 11. juli på bortebane og siden returoppgjøret på Haugesund Stadion 18. juli, men dette vil først bli endelig bekreftet av UEFA i løpet av tirsdagen.

De to lagene

Barry Town ble nummer tre i den walisiske toppserien i den nyss avsluttede sesongen og har sju ganger tidligere vunnet seriemesterskapet i hjemlandet. Klubben har spilt europacup ved 11 tidligere anledninger, men aldri tatt seg videre fra noe dobbeltoppgjør. Sist gang klubben spilte i Europa var tilbake i 2003/2004 da man ble slått ut i 1. kvalifiseringsrunde til Champions League over to kamper av makedonske Vardar Skopje. 

Cliftonville FC kommer fra den nord-irske hovedstaden Belfast hvor de i sesongen 2018/2019 ble nummer fem i den nord-irske toppdivisjonen. Klubben har vunnet fem seriemesterskap gjennom historien og vært en regelmessig nord-irsk representant i europacupene, men sjelden avansert videre fra de innledende kvalifiseringskampene.

Motstander i en eventuell 2. kvalifiseringsrunde i Europa League trekkes onsdag 19. juni. 

Annonse fra Eliteserien: