Bruno på landslaget

Bruno Leite innkalt til landslagsoppdrag for Kapp Verde.

Det måtte skje. Mandag ettermiddag annonserte den kapp verdianske landslagssjefen Rui Aguas troppen som i oktober skal møte Tanzania først hjemme og siden borte i løpet av fire dager i kvalifiseringen til Afrikamesterskapet.

Blant flere navn som har tilhold på fine klubbadresser rundt omkring i Europa finner vi også et med en helt spesiell klang på Haugalandet; Bruno Leite - FK Haugesund.

Merittert landslagstrener

Bruno Leite har aldri lagt skjul på at han har hatt et ønske om å representere den afrikanske øystaten - blant annet i en tidligere episode av FKH-podcasten 'Propagandakontoret'.  

Nå sørger altså Rui Aguas, selv en meget merittert fotballspiller på 80- og 90-tallet, for at Bruno Leite som kom til FK Haugesund fra Skeid før 2017-sesongen får oppfylt drømmen om å representere det lille landet på den internasjonale fotballscenen.

Sist i kvalifiseringsruppen

Kapp Verden ligger etter to spilte kamper i kvalifiseringen til Afrikamesterskapet sist i gruppe L  etter å ha tapt 0-1 for Uganda i sin første kamp og siden spilt 1-1 mot Lesotho. 

Blant spillerne han skal holde med selskap på landslaget til Kapp Verde finner man blant annet Elber Lopes (Feyenoord), Fernando Varela (PAOK), Steven Fortes (Toulouse), Garry Rodrigues (Galatasaray) og Ricardo Gomes (Partizan Beograd).

Annonse fra Eliteserien: