Burde vunnet mot Brann

FK Haugesund nærmest seieren i torsdagens treningskamp.

1-1 i 2016. 1-1 i 2017. I år som i fjor møttes FK Haugesund og SK Brann til treningskamp på La Manga og som foregående år endte vestlandsoppgjøret under spansk himmel med 1-1. Denne gang etter en kamp der FK Haugesund må kunne sies å ha vært nærmest seieren.

Brann farligst frempå før pause

Oppgjørets første 45 minutter avstedkom svært få sjanser til noen av lagene, men de få mulighetene som ble produsert var det rødkledde bergensere som sto for. Spesielt en dobbeltmulighet helt på tampen av første omgang kunne ha resultert i Brann-ledelse, men Daniel Braaten prikket først tverrliggeren og Torgeir Børven siden nettveggen fra god posisjon like før pause.

For FK Haugesund besto de første 45 minuttene i all hovedsak av stødig forsvarsspill, et mulig straffespark til Frederik Gytkjær og en misbrukt overgangsmulighet 4 mot 1.

Ibrahim fortsetter å vise fine takter

Langt bedre offensive takter av oss etter pause og etter noe små farligheter i innledningen av omgang to var Liban Abdi nærmest alene gjennom, forbi keeper og klar til å trille ballen i tomt mål. En siste Brann-forsvarer klarte derimot å klarere skuddforsøket.

Ibrahim Shuaibu har vist gode takter i hele vinter, så også i dag, og nigerianeren tegnet seg på ny på scoringslisten i sesongoppkjøringen da han vel 20 minutter før slutt spilte vegg med Liban Abdi og siden satte ballen kontrollert forbi Leciejewski i Brann-målet. Dermed 1-0 til FK Haugesund på det tidspunktet. Ti minutter senere var det på ny duket for en stor FKH-mulighet - denne gang etter et langskudd fra Haris Hajradinović - men nevnte Leciejewski avverget at bosnieren doblet FKH-ledelsen.

Det så dermed ut til å ende med 1-0 seier på La Manga torsdag ettermiddag, men like før slutt utnyttet Jakob Orlov passivt forsvarsspill i FKH-boksen og utlignet til 1-1. Med det ble det en småsur oppløsning på kampen på mer enn bare ett vis i La Manga-vinden.

14 spillere i aksjon

FK Haugesund stilte med følgende oppstilling i løpet av dagens 90 minutter: Per Kristian Bråtveit - Kristoffer Haraldseid, Fredrik Pallesen Knudsen, Vegard Skjerve, Aleksander Stølås - Liban Abdi, Filip Kiss, Haris Hajradinovic, Erik Huseklepp (87. Robert Kling) - Frederik Gytkjær (80. Sondre Tronstad), Ibrahim (73. Johnny Buduson).

Nå gjenstår kun en treningskamp før seriespillet starter - mot Sandnes Ulf i Storhall Karmøy søndag 26. mars.

Annonse fra Eliteserien: