Dominerte tross tap

Det ble de forspilte muligheters aften på Vea da FK Haugesund møtte FK Vidar i årets første treningskamp.

Vel 200 fremmøtte fikk stifte det første bekjentskapet med denne sesongens FKH-utgave i Storhall Karmøy på Vea torsdag kveld, da FK Vidar fra Stavanger utgjorde motstanden i årets første treningskamp.

Til slutt var det gjestene fra Sørfylket som kunne strekke hendene i været i det dommeren blåste for full tid etter å ha vunnet 2-1 - mot spillets gang. FK Haugesund dominerte kampens første 45 minutter og produserte sjanser på rekke og rad, men kombinasjonen av upresise avslutninger og en god keeper i Vidar-målet sørget for at det fortsatt sto 0-0 i det gjestene utnyttet sin første mulighet til å gjøre 1-0 like før pause.

FK Haugesund valgte å stille med følgende startellever torsdag kveld: Per Kristian Bråtveit, Erik Čikoš, Emrah Hasanhodžić, Tor Arne Andreassen, Alexander Stølås, Filip Kiss, Eirik Mæland, Liban Abdi, Haris Hajradinović , Erik Huseklepp og Ibrahim Shuaibu.

Mange bytter etter pause

Med unntak av Tor Arne Andreassen ble samtlige utespillere byttet ut i pausen eller i løpet av kampens gang de siste 45 minuttene.

Andre omgang var ikke mange minutter gammel før Erik Huseklepp bragte balanse i regnskapet med en "signaturscoring" der han først skar inn fra sin venstrekant og siden avsluttet i keeperens lengste hjørne. Et Huseklepp-mål man har sett mange ganger tidligere, og forhåpentligvis får se mange flere av i sesongen som kommer.

Vidar tilbake i ledelsen

FK Vidar, til daglig hjemmehørende på nivå tre, hang langt bedre med i starten på andre omgang og tegnet seg etter 55 minutter på ny for en scoring - denne gang etter ubesluttsom opptreden i FKH-midtforsvaret. Som ved Vidars første mål var det Jostein Ekeland som tegnet seg på scoringslista.

FK Haugesund dominerte ballinnehavet også etter 2-1 målet, men det gikk stadig lengre tid mellom de virkelig store sjansene og på tross at trener Eirik Horneland kastet innpå flere friske bein ebbet årets første treningskamp til slutt ut med tap.

I løpet av andre omgang fikk Vegard Skjerve, Thore Pedersen, Sverre Bjørkkjær, Tom Undheim, Bruno Leite, Kristoffer Velde, Robert Kling, Johnny Buduson og Kevin Martin Krygård alle spilletid. Keeper Helge Sandvik forble ubenyttet reserve.

Sondre Tronstad og Frederik Gytkjær sto begge over kampen.

Neste treningskamp for FK Haugesund i Norge spilles 18. februar, mot Nest/Sotra i dagens kamparena på Vea. Det er også muligheter for at det vil bli spilt en treningskamp i forbindelse med treningsleiren i spanske Estepona.