En internasjonal aften

Beseiret Lech Poznan med 3-2.

Det hadde ligget en forventning i luften gjennom hele uken om at noe stort skulle skje på Haugesund Stadion torsdag kveld. Og ganske riktig. Det ble en aften det vil bli snakket lenge om i fotballkretser på Haugalandet. Litt i skuffelse, men mest i entusiasme og tilfredshet over en kamp og et resultat som vil få sin behørige plass i de lokale historiebøkene.

Høyt press og mye løpskraft gjorde sitt til at FK Haugesund produserte flere gode muligheter den første halvtimen, og det var således ingen ting å si på at Liban Abdi til slutt kunne sende FKH-supporterne blant de vel 4000 fremmøtte tilskuerne til himmels med en kontant avslutning over og inn bak Lech Poznans keeper. 25 minutter spilt. 1-0!

Muligheter begge veier

Lech Poznan var ikke ufarlige når de kom i angrep, men det var hjemmelaget som fortsatte å produsere de største mulighetene før pause. Etter hvilen fremsto dog polakkene i en bedre forfatning og kombinasjonen av gode individualister og et offensivt satsende Lech Poznan tvang Per Kristian Bråtveit til å gjøre flere kvalifiserte redninger. 

Kampbildet åpnet derimot for FKH-kontringer, og med kun to minutters mellomrom gjorde Haris Hajradinović og Ibrahim Shuaibu sitt til at det plutselig sto 3-0 på resultattavla og haugalendingen på tribunen måtte klype seg i armen over det som frem til da hadde utspilt seg på Haugesund Stadion. Skulle man virkelig dra til Polen i neste uke med en tremålsledelse?

To kostbare baklengsmål

Det skulle man ikke. En redusering minuttet etter 3-0 målet ga blod på tann til gjestene, og med ytterligere et polsk mål, denne gang fra straffemerket i kampens aller siste sekunder, gikk utgangspunktet før returoppgjøret fra å være fantastisk til å bli langt vanskeligere.

Uansett - dette er ikke over. En magisk fotballkveld i FKH-historien skal etterfølges av en ny om en uke.

Kampfakta

FK Haugesund – Lech Poznan  3–2

1–0 24. min. Liban Abdi

2–0 71. min. Haris Hajradinović

3–0 73. min. Shuaibu Ibrahim

3–1 74. min. Radoslaw Majewski

3–2 90. min. Darko Jevtic 

Gule kort FK Haugesund: Haris Hajradinović, Filip Kiss og Alexander Stølås.

Lagoppstilling FK Haugesund: Per Kristian Bråtveit - Kristoffer Haraldseid, Fredrik Pallesen Knudsen, Vegard Skjerve, Alexander Stølås - Sondre Tronstad, Filip Kiss, Bruno Leite, Liban Abdi - Haris Hajradinović, Ibrahim Shuaibu. 

Dommer: Alain Bieri (Sveits)

Assistentdommere: Alain Heiniger og Christopher Chaillet (Sveits)

  

Annonse fra Eliteserien: