En merkedag etter 25 års samarbeid

Denne torsdagen er en spesiell dag for både FK Haugesund og hovedpartner Haugaland Kraft.

Når FK Haugesund og PSV Eindhoven løper ut på Haugesund Stadion torsdag kveld er det på mange måter et foreløpig høydepunkt i FKH-historien. Og et eksempel på hva man kan utrette når man forener kreftene og jobber målrettet sammen over tid.

Det vet FKH-trener Jostein Grindhaug og det vet konsernsjef Olav Linga i Haugaland Kraft. Ledere i to virksomheter som har samarbeidet tett helt siden FK Haugesund så dagens lys for over 25 år siden.

Kraftkonsernet er i dag FK Haugesunds hovedpartner og Linga innrømmer at det også for han og for kraftselskapet er en helt spesiell følelse knyttet til torsdagens kamp. Ikke minst med tanke på idéen om å drive regional utvikling.

- Det å ha en sånn storkamp som dette er setter virkelig Haugalandet på kartet. Fotballen på Haugalandet kan være veldig samlende og det har FK Haugesund vist gang på gang - at man klarer å dra hele regionen med seg - og det tror jeg er suksessen både til FK Haugesund og Haugaland Kraft at vi er et regionalt selskap som ønsker å få hele regionen med oss.


Olav Linga og Jostein Grindhaug.

- Hadde ikke vært mulig uten Haugaland Kraft

Å møte en klubb som kan vise til å ha vunnet to europacuptroféer tidligere, deriblant det aller gjeveste i form av Serievinnercupen tilbake i 1988, er den foreløpige kulmineringen av en reise som har bydd på både opp- og nedturer gjennom 25 år. Og en reise som ikke hadde vært mulig uten støttespillere som Haugaland Kraft.

Det er også Jostein Grindhaug veldig klar over.

- Jeg har vært med på reisen siden den startet og kan med visshet si at vi aldri hadde vært der vi er i dag uten Haugaland Kraft. Det har ikke bare med det siste året å gjøre, det har også med den tiden hvor vi lå nede med brukket rygg og vi trengte det som mest, og den kontinuiteten Haugaland Kraft har vist oss har vært uvurderlig så vi hadde aldri vært der vi er i dag uten Haugaland Kraft, sier FKH-treneren når han oppsummerer betydningen av at den lojale og robuste samarbeidspartneren alltid har bidratt til å dra i samme retning.

Og oppturen stopper ikke nødvendigvis her. Olav Linga ser inn i horisonten og tror muligheten for å utrette enda større ting i Europa denne sesongen er tilstede før dobbeltoppgjørene med PSV Eindhoven.

- Jeg har stor tro på dette. Jeg tror FK Haugesund er 'underdogs' og at man sånn sett har alle muligheter til å klare et godt resultat.

At nettopp et optimistisk og entusiastisk Haugaland Kraft også er kamppartner i forbindelse med torsdagens historiske oppgjør på Haugesund Stadion er derfor på mange måter naturlig.

Deler filosofi

Mye av tankegodset som har gjort at både Haugaland Kraft og FK Haugesund er der de er i dag er basert på de samme, enkle prinsippene. Jostein Grindhaug ser ihvertfall tydelige likheter mellom kraftkonsernet og fotballklubben.

- Det handler om å jobbe i det daglige, være jordnære og gjøre jobben skikkelig og der har vi en hel del fellesnevnere både FK Haugesund og Haugaland Kraft. Nå har det blitt så innprentet at vi går i sammen og jeg håper vi skal gå veien videre i sammen de neste 25 årene også.

Inspirerer unge fotballspillere

FK Haugesunds bravader i Europa denne sommeren gir også andre ringvirkninger i følge Olav Linga. Ikke minst overfor den neste generasjonen med fotballspillere.

- Jeg tror dette er viktig inspirasjonskilde for å dra med seg de unge og vi ser jo hva FKH har fått frem av lokale, unge spillere. Det er helt fantastisk. Det er ikke en klubb i Norge som er der i dag og vi skal være med å støtte opp om det også i 25 år fremover, avslutter konsernsjefen i Haugaland Kraft.

Annonse fra Eliteserien: