Fem på landslagssamling

Sveio, Bømlo, Stord og Kopervik kan slå seg på brystet.

At det gror godt i de yngre årsklasser rundt omkring på Haugalandet og i Sunnhordland har vi visst lenge, og mandag kom nok en bekreftelse på at breddeklubbene vet å få frem spillere helt i Norges-toppen.

Da Norges Fotballforbund mandag formiddag annonserte hvilke spillere i aldersgruppen 14 og 15 år som er invitert til Equinors talentleir i slutten av mars og med det også er en del av enten landslag eller skyggelandslag i sin årsklasse fant vi hele fem spillere med lokal tilhørighet og FKH-tilknytning.

FKH-spillere og hospitanter

På G15-landslaget har man funnet plass til hele tre spillere som har tilhold i FK Haugesund, enten som FKH-spillere eller som hospitanter, og for Benjamin Bygnes (FK Haugesund - opprinnelig Kopervik IL), Asbjørn Engenes (Sveio IL) og Andre Lønning (Bømlo) venter forberedelser til fremtidig landslagsspill under talentsamlingen i slutten av måneden.

Det norske skyggelandslaget på G15-nivå teller én lokal spiller; Jonas Valland - også han en del av FK Haugesund som hospitant, men til daglig hjemmehørende i Stord Fotball. Også Valland setter kurs for Sarpsborg og de første forberedelsene til eventuelt fremtidig landslagsspill i slutten av denne måneden.

Landslagsstroppene: se full oversikt hvilke spillere som er innkalt

Blant spillerne som er innkalt til landslagssamlingen på G14-nivå finner vi ytterligere en stordabu; keeperen Sander K. Østraat.

Forberedelser til landskamper

I forbindelse med uttaket av spillerne til talentsamlingen sier NFFs fagansvarlig for landslagsskolen, Håkon Grøttland, til fotballforbundets eget nettsted at hovedformålet er å gjøre spillerne klare for de første offsielle landskampene som venter fremover.

 - 2004-gutta opplever for første gang å bli plassert i en tropp som enten heter landslag eller skyggelandslag. Det er et signal om at ting begynner å spisse seg til. Første offisielle landskamper for kullet er bare noen uker unna, og vi begynner å forberede inn mot det, sier fagansvarlig for landslagsskolen.

samt

- Målet med samlingen er først og fremst å gi spillerne inspirasjon og referanser som gjør at de forhåpentligvis jobber enda bedre i hverdagen.

 Talentsamlingen i Sarpsborg varer fra 24. til 27. mars.

Annonse fra Eliteserien: