FKH bryr seg

Viderefører samarbeidet med Bry Deg.

FK Haugesund har spilt med "BRY DEG - Si nei til narkotika" lett synlig på drakten i mange sesonger. Det kommer vi til å gjøre også fremover.

Torbjørn Nervik i Norsk Narkotikapolitiforening og Kjell Åge Kallevik og Tina Røvær fra FK Haugesund ble nylig enige om å videreføre det langvarige samarbeidet ut 2019 og med det sørge for at FK Haugesund også i fortsettelsen profilerer det forebyggende arbeidet mot narkotika som Bry Deg gjør både lokalt og nasjonalt. 

- Et enkelt valg

Samfunnsansvarlig i FK Haugesund, Kjell Åge Kallevik, sier det var et enkelt valg å videreføre avtalen. 

- Vel, for å si det enkelt; vi bryr oss. Arbeidet som Bry Deg bedriver er noe vi både støtter sterkt og ønsker å bli assosiert med. Prosjektet er både prisverdig og veletablert og da var det en enkel sak å avse plass på drakten til Bry Deg også de to neste sesongene, sier Kallevik.

Bry deg 2
Helge Sandvik og Per Kristian Bråtveit spiller med BRY DEG på drakten også i 2018.

Bry deg 

Bry Deg har som mål at færrest mulig skal begynne med narkotika og gjennom dette sørge for at flere får et godt liv, god oppvekst og blir bedre i stand til å nyttiggjøre seg de evner de er utstyrt med fra fødselen.

En viktig del av arbeidet er å ansvarliggjøre foreldre og andre voksne til å bli tydelige veiledere/grensesettere. Dette arbeidet gjøres gjennom bevisstgjøring av foreldre med barn i grunnskolen, og med foreldrenes arbeidsutvalg og foreldremøter for klassetrinnene som arena for foredrag og informasjon.

Hovedmålet med prosjektet er å styrke kampen mot narkotika ved å fremme forebyggende arbeid, økt kompetanse og forskning.

Eneste klubb med Bry Deg på drakten

Torbjørn Nervik i Norsk Narkotikapolitiforening er også fornøyd med at samarbeidet videreføres.

- Når vi kommer til 2019 har Bry Deg fått pryde FKH-drakten i ni år. Det er vi selvsagt svært takknemlige for ettersom klubben er den eneste Eliteserieklubben som har valgt å fronte akkurat vårt prosjekt. Med samarbeidet viser klubben at den har et bredere perspektiv på aktivitetene sine enn kun det å spille fotballkamper og vi ønsker å bruke de to neste årene til å utvikle samarbeidet ytterligere, sier Nervik.

Synlige i Fanzone

Den nye avtalen innebærer eksponeringsmuligheter også på flere arenaer i regi av FK Haugesund.

- Vi kommer til å bli synlige også andre steder enn bare på FKH-drakten i 2018. Vi vil være tilstede når klubben arrangerer Fanzone og Sponsordager og samarbeidet innebærer også at vi kan få dra veksler på spillerne i arbeidet med å fronte Bry Deg-prosjektet

Samarbeidet mellom Bry Deg og FK Haugesund ble etablert allerede i 2010 og innebærer at en ideell organisasjon og en fotballklubb har funnet tonen på Haugalandet.

- Vi ser på avtalen som en anerkjennelse fra FK Haugesund på at Bry Deg er et etablert og godt synlig prosjekt på Haugalandet og at det ideelle arbeidet vi driver støttes av mange, avslutter Nervik.  
Annonse fra Eliteserien: