FKH støtter miljødugnad

Lørdag skal det ryddes i havna i Kopervik.

Det er ventet storinnrykk av miljøagenter når aksjonen ‘Renere Havn Kopervik’ går av stabelen lørdag.

Bak initiativet til å rydde opp i indre havn på Karmøy står Roy Aleksander Henriquez som gjennom solide støttespillere i Byen Vår Kopervik, Proffdykk, Karmøy Sportsdykkerklubb, Slettaa Dykkerklubb, Royal Industriservices og Idrettskolen for andre året på rad gjør et krafttak med tanke på å rydde opp i nærmiljøet samt skape økt bevissthet omkring miljø og forurensing blant den oppvoksende generasjon.

Daglig leder Inger Karin Damm i Byen vår Kopervik utdyper:

- Havna har alltid vært viktig for Kopervik så da initiativet kom fra Roy Aleksander var vi ikke sene om å be. Behovet skulle også vise seg å være stort ettersom vi i 2016 plukket opp nærmere 8,5 tonn med søppel. I år gjentar vi aksjonen hvor formålet er å plukke opp mest mulig søppel fra havbunnen i området fra Straumsund bro og videre bortover vågen. Engasjementet folk i Kopervik viser i forbindelse med denne dugnaden er helt overveldende.

FK Haugesund vil motivere miljøagenter

Når Sogndal står på motsatt banehalvdel i neste måned vil flere hundre miljøagenter stå på gjestelista på Haugesund Stadion som takk for innsatsen man legger ned under ryddedugnaden. Utsiktene til å skulle gå på FKH-kamp motiverer gjerne til ekstra innsats under lørdagen.

- Vi er hele Haugalandets klubb og støtter alltid gode formål i regionen. Dette er et av initiativene vi ønsker å bidra til at blir en suksess gitt betydningen av å få ryddet opp i forurensningen som omgir oss i hverdagen, sier samfunnsansvarlig Kjell Åge Kallevik i FK Haugesund.

image1 (7)
Unge miljøagenter i aksjon under fjorårets ryddedugnad.
Miljøagentene kommer i alderen tre til sju år og rekrutteres gjennom Idrettsskolen i Kopervik. Ryddedugnaden tjener som innsiktsfull læring for den oppvoksende generasjon i hva som hører hjemme i sjøen og ikke – og har form av mange ulike aktiviteter.

- Vi har blant annet akvarier som illustrerer hvordan livet under vannoverflaten påvirkes av at vi kaster søppel i sjøen samt en lang rekke andre oppgaver til de unge miljøagentene, sier Iselin Auestad Henriquez fra Idrettsskolen i Kopervik.

Fant båt

At behovet for en slik aksjon er stort illustreres av fjorårets aksjon. Initiativtaker Roy Aleksander Henriquez forteller at man gjorde flere funn i fjor som fikk folk til å reflektere over hvordan ting egentlig er fatt.

- Vi fant faktisk en båt under alt søppelet i fjor. Det gjorde inntrykk på folk og fikk noen og enhver til å gjøre seg noen tanker om hva som faktisk ligger utenfor kaien der folk bader gjennom sommeren.

For 2018 er planen å sende stafettpinnen videre til Åkra med tanke på en tilsvarende opprydningsaksjon der. Og siden videre til Skudenes og andre steder på Karmøy i årene fremover. Problematikken med forsøpling i sjøen gjør seg nemlig gjeldende over alt hvor det er kystlinje på Karmøy.

Vil du bidra?

Ønsker du å bidra under aksjonen og har en time eller tre til overs? Da møter du ganske enkelt opp klokken 09.30 på havna i Kopervik lørdag 22. april.

Annonse fra Eliteserien: