Før Brann - FK Haugesund

Klart for eksamen i Bergen.

16. mai har en helt spesiell klang i norsk fotball og en særlig større og finere scene enn den man får på Brann Stadion får man ikke som fotballspiller på fotballens festdag. Legg så til at hjemmelaget har startet sesongen forrykende og lagt seg suverent i tet på tabellen etter åtte seire og en uavgjort på sesongens ni første kamper og man skjønner at det er det nærmeste man kommer en eksamen som venter onsdag ettermiddag i Bergen.

FK Haugesund - Rosenborg:  kjøp billetter til 2. pinsedag her.

Er optimismen stor i Bergen er den dog ikke særlig mindre i Haugesund og det er to formsterke topplag som barker sammen på Brann Stadion. Som henholdsvis nummer en og nummer tre på tabellen er det Brann - FK Haugesund som er oppgjøret med stor O i den tiende serierunden.

Statistikk

Lørdagens aktører har møtt hverandre tilsammen 20 ganger i Eliteserien. Brann har 11 seire i interne oppgjør, mens FK Haugesund har stukket av med alle tre poengene ved fem anledninger. Fire kamper har gjennom historien endt uavgjort.

Med til historien hører det også at FK Haugesund alltid leverer varene på bortebane 16. mai.

Gytkjær
Storebror Christian Gytkjær med tre mål mot Molde i 5-1-seieren i 2013. Denne gang er det Frederik som skal gjøre det på fotballens festdag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Tilbake i 2011 slo vi Rosenborg på Lerkendal med 1-0 etter scoring av Thomas Sørum i et oppgjør der vi i store deler av kampen kjørte over det favorittippede hjemmelaget. To år senere sørger tre mål av Christian Gytkjær og et hver av Michael Haukås og Alexander Söderlund for at vi nedsabler Molde med 5-1 på 'Røkkeløkka'. Siden følger 0-0 mot Odd i Skien den 16. mai 2015 før Ibrahim Shuaibu blir matchvinner med kampens eneste mål mot Vålerenga på Ullevål i 2016. 

I 2018 skal vi gå i 17.mai-toget med nok en dagen-før-dagen-skalp i beltet.

Skader og suspensjoner

Foruten Marko Ćosić er samtlige FK Haugesund-spillere aktuelle til dette oppgjøret. 

Brann må klare seg uten backene Ruben Kristiansen og Taijo Teniste.

Billetter til Rosenborg

Allerede 2. pinsedag er det duket for ny hjemmekamp. Denne gang mot Rosenborg. Billetter til det oppgjøret kjøper du her.

Annonse fra Eliteserien: