Før FK Haugesund - Aafk

Tilbake til hverdagen i Eliteserien.

Søndagens kamp mot Aalesunds FK blir den siste i Eliteserien for FK Haugesund før norsk seriefotballs øverste divisjon tar en tre uker lang sommerferie.

Riktignok skal FKH i aksjon i så vel Europa League som norsk cup innen man i begynnelsen av august sparker i gang Eliteserien igjen, men søndagens kamp blir altså siste anledning til å smake på seriefotball på en stund.

Statistikk

Begge lag står før søndagens oppgjør med 22 poeng, en poengfangst man i skrivende stund deler med tre andre lag, men det er verdt å merke seg at FKH har en kamp mindre spilt enn kveldens gjester som følge av at det oppsatte oppgjøret mot Vålerenga sist helg ble flyttet til oktober.

FK Haugesund og Aalesunds FK har møtt hverandre femten ganger i Eliteserien, hvorav Aalesund har sju seirer mot FKHs seks. Det siste interne oppgjøret endte med 1-0-seier til FKH i Ålesund tidligere denne sesongen. 

I hjemmeoppgjøret i fjor vant vi 3-0 etter mål av William Troost-Ekong, Sondre Tronstad og Kwame Karikari. 

Tar vi med oppgjør spilt på nest øverste nivå har Aalesund vunnet sju av åtte oppgjør de to lagene i mellom i Obosligaen. Det etterlater en total som tilsier at Aafk har vunnet fjorten av totalt tjuetre seriemøter gjennom historien. FKH har vunnet seks og to bataljer har endt uavgjort - senest fjorårets 3-3-kamp på Color Line Stadion.

Skjerve 1000
Vegard Skjerve kan passere 200 Eliteserie-kamper søndag kveld.

Formkurve

FK Haugesund er Eliteseriens store formlag med tre seirer og to uavgjorte kamper på de fem siste seriekampene. Laget er ubeseiret på de ti siste kampene sett til alle kamper i serie, cup og europacup.

Per Kristian Bråtveit har dessuten holdt nullen i de tre siste hjemmekampene i Eliteserien, og har ikke sluppet inn mål i mer enn én av de seks siste seriekampene på Haugesund Stadion.

Vegard Skjerve spille forøvrig sin toppseriekamp nummer 200 dersom han får spilletid i søndagens kamp. Filip Kiss spiller sin kamp nummer 50.

Skader og suspensjoner

Eirik Mæland og Anthony Izuchukwu er skadet og uaktuelle til den 16. serierunden. Hos Aalesund må keeper Andreas Lie sone karantene som følge av tre gule kort.

Billetter

Billetter til oppgjøret mellom FK Haugesund og Aafk kjøper du på nett. Du kan også kjøpe billetter hos Shell Aksdal, Shell Bygnes, Shell Karmsundsgaten, Shell Knapphus og Macron Store i Haugesund samt på stadion på kampdag.

Billettluka åpner tre timer før kamp.

Avspark 18.00.

Annonse fra Eliteserien: