Før FK Haugesund - Dalian Yifang

Årets andre treningskamp avslutter treningsleir.

Det venter både eksotisk og eksklusiv motstand for Christian Grindheim & Co. i årets andre treningskamp når kinesiske Dalian Yifang venter på motstatt banehalvdel søndag ettermiddag.

FK Haugesund - FC Dalian Yifang: Se oppgjøret på Haugesunds Avis.

Det kinesiske laget fremstår som relativt ukjente om man går gjennom spillerstallen, men med noen veldig hederlige unntak. 

Meritterte navn på motsatt side

Marek Hamšík (32) tjenestegjorde for Napoli i 12 sesonger før han gjorde Dalian Yifang-spiller av seg sist sommer. Midtbanespilleren står med 120 landskamper for Slovakia og har tidligere også tilbragt tre sesonger i Parma.

Slovaken er sammen med venezuelanske Salomón Rondón (ex. Malaga, Rubin Kazan, Zenith St. Petersburg, West Bromwich Albion og Newcastle) de største profilene på det kinesiske laget - ihvertfall sett utelukkende til spillerne - men på benken finner vi kanskje det største navnet av de alle. Rafael Benitez. 

uQ49ep0Lkv8
Jostein Grindhaug måler krefter med Rafael Benitez i Spania. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Spanjolen ledet Liverpool til Champions League-triumf i 2005 og har blant andre spanske Valencia, italienske Inter, engelske Chelsea og giganten Real Madrid på en lang og imponerende trener-CV.

Forrige sesong ble Dalian Yifang nummer ni av 16 lag i Chinese Super League.

Mikkel og Thore står over

Jostein Grindhaug erkjenner at søndagens motstander, foruten de utenlandske spillerne, er relativt ukjent materie.

- Vi kjenner lite til de kinesiske spillerne, men er uansett lite opptatt av enkeltspillere hos motstanderen. For oss blir oppgjøret en fin anledning til å komme inn i kamprytme og jeg håper å få se at spillerne som får sjansen melder seg på og vil vise seg frem. Vi kommer neppe til å risikere for mange av spillerne som er på vei tilbake fra skade, men enkelte av de kan fort få noen minutter i ettermiddag.

Mikkel Desler og Thore Pedersen er begge uaktuelle til søndagens treningskamp som følge av skader - ellers er alle spillere med i kamptroppen til oppgjøret.

Oppgjøret spilles på Marbella Football Center med kampstart klokken 16.00.

Referat på fkh.no fra oppgjøret kommer søndag kveld, men du kan følge forberedelsene og oppgjøret på våre Instagram- og Twitter-sider.

Annonse fra Eliteserien: