Før FK Haugesund - Mjøndalen

Møter et lag i poengnød.

Fire kamper gjenstår av sesongen. Det innebærer at timeglasset er i ferd med å renne ut for lagene som er innblandet i nedrykksstriden - deriblant onsdagens motstander på Haugesund Stadion; Mjøndalen.

Bruntrøyene ligger før oppgjøret på 15. plass - det tilsier direkte nedrykk ved sesongslutt - og er således i akutt behov av å utøke poengfangsten. Opp til Strømsgodset som innehar kvalifiseringsplassen er det fire poeng - og ytterligere et poeng opp til trygg grunn.

FK Haugesund ligger på sin side som nummer ni på tabellen - fjorten poeng foran onsdagens gjester.

Statistikk

Onsdagens to aktører har kun møttes ved fem anledninger i norsk fotballs øverste divisjon - første gang tilbake i 2015. Statistikken forteller om en seier, to uavgjorte og to tap i møte med laget fra gamle Nedre Eiker Stadion - deriblant denne sesongens oppgjør på nå omdøpte Consto Arena. Da ble tidligere FKH-spiller Ibrahim Shuaibu kampens eneste målscorer. 

I 2019 vant FK Haugesund 4-1 på Consto Arena etter blant annet tre scoringer av Ibrahima Wadji. 

Fjoråret rommet også en kvartfinale i cupen hvor scoringer av Thore Pedersen, Martin Samuelsen og Torbjørn Kallevåg sørget for 3-1- seier til FK Haugesund - et år etter at man sikret avansement i Norgesmesterskapet samme sted og på samme motstanders bekostning etter seier i straffesparkkonkurranse.

Tilbake i 2009 vant lagene hvert sitt oppgjør da de møttes innbyrdes i Obosligaen.

Se bilder fra tirsdagens forberedende økt på Haugebanen.

Skader og suspensjoner

Alexander Stølås soner karantene som følge av å ha fått nok et gult kort i 3-1-tapet mot Molde, mens Niklas Sandberg fortsatt er skadet og uaktuell til oppgjøret i den 27. serierunden. Bruno Leite returnerer derimot fra karantenen som holdt han utenfor forrige serierunde.

Gjestene kommer til Haugesund med samtlige navn som kandiderer til førsteelleveren tilgjengelig.

Eliteserierunden

Oppgjøret mellom Odd og Strømsgodset er utsatt til senere i desember som følge av koronasmitte hos flere Odd-spillere, og Rosenborg - Molde spilles først 13. desember som følge av sistnevntes europacupdeltakelse, men ellers spilles øvrige kamper som oppsatt. Det innebærer følgende oppgjør foruten kampen på Haugesund Stadion:

Sarpsborg 08 - Kristiansund

Viking - Brann

Aalesund - Sandefjord

Start - Bodø/Glimt

og 

Stabæk - Vålerenga

Kampen på Haugesund Stadion har avspark klokken 18.00 og du kan se oppgjøret på Eurosport+ og på Dplay. Du kan også følge kampen direkte på Radio 102.

Annonse fra Eliteserien: