Før FK Haugesund - Molde

Endelig klar for seriestart på Haugesund Stadion.

Tre og en halv måneds pause er endelig ved veis ende. Søndag ruller seriefotballen på Haugesund Stadion igjen og der resten av fotball-Norge klager sin nød over tidlig seriestart og vanskelige forhold kan FK Haugesund tilby en fantastisk ramme til årets første hjemmekamp.

Gresset er grønt, flomlysene vil være tent og vi går til kampen med en knallsterk borteseier i Skien i bagasjen.

Legg til en værmelding som lover en håndfull varmegrader når avspark tas og man har å gjøre med en gryende fotballklassiker.

Statistikk

At det dessuten er Molde FK som står for motstanden legge neppe noen demper på forventningene før kampen. De som kan sin fotballhistorie vet at romsdalingene har reist slukøret hjem fra Haugesund Stadion mer enn en gang, selv om de fem siste serieoppgjørene lagene i mellom har endt uavgjort her i byen. 

1-1, 1-1, 0-0, 3-3 og 0-0. Det er rekken av uavgjortresultater de fem siste årene, og foruten de fire uavgjorte oppgjørene står vi med to seire og et tap på hjemmebane siden opprykket i 2009.

FK Haugesund - Molde:kjøp billetter her.

I 2011 sørget mål fra Alexander Søderlund, Nikola Đurđić og to nettkjenninger av Thomas Sørum og et selvmål av Pape Pate Diouf for at FK Haugesund sendte Ole Gunnar Solskjærs mannskap hjem til Romsdalen med hele 0-5 i bagasjen. En klassiker.

Møtene med Molde er også historien om spektakulære opphentinger (2016) og ditto frisparkmål av Alexander Stølås (2014). 

- Ikke redde for fysikken til Molde

Assistenttrener Karl Oskar Emberland kunne på sponsorfrokosten som klubben avholdt på IL Forno på fredag fortelle at man ikke fryktet et Molde-lag som før sesongstart ble varslet å skulle spille "mannfolkfotball" denne sesongen.

- Vi bekymrer oss ikke for fysikken til Molde. Vi er såpass godt trent at vi skal stå opp mot det, men vi må passe oss for de raske angrepsspillerne som liker å komme inn bak våre spillere. Når vi møtte Odd i seriestarten visste vi veldig godt hva motstanderen kom med - det er ikke like forutsigbart å møte Molde på søndag, kunne Emberland fortelle til et fullsatt lokale.

Kamptroppen

Eirik Horneland gjør ingen endringer i forhold til kamptroppen som var med og vant 2-1 i Skien, og hadde alle spillerne tilgjengelig under den lette treningsøkten man gjennomførte på Haugesund Stadion lørdag formiddag. Det innebærer at følgende 18 spillere er klare til søndagens kamp:

Per Kristian Bråtveit, Helge Sandvik, Kristoffer Haraldseid, Fredrik Pallesen Knudsen, Vegard Skjerve, Alexander Stølås, Joakim Våge Nilsen, Bruno Leite, Sondre Tronstad, David Akintola, Frederik Gytkjær, Ibrahima Kone, Ibrahim Shuaibu, Anthony Izuchukwu, Christian Grindheim, Torbjørn Kallevåg, Anthony Ikedi, Aleksandar Kovačević .

Avspark klokken 18.00 på Haugesund Stadion.

Annonse fra Eliteserien: