Før FK Haugesund - Odd

Tilbake på eget gress søndag kveld.

Etter to bortekamper venter endelig hjemmekamp igjen når Odds Ballklubb tar turen til Haugesund Stadion i den 19. serierunden. Et formsterkt bortelag som for alvor er med i medaljestriden bak suverene Bodø/Glimt. FK Haugesund på sin side kommer fra to bortekamper mot Stabæk og Rosenborg som begge endte med tap, men hvor man også satt med følelsen i etterkant av at laget hadde gjort seg fortjent til mer.

De siste forberedelsene lørdag ble avsluttet med et besøk av mesterkokken Kjartan Kjetland som troppet opp på Haugebanen for å servere rykende ferske focaccias med lam til spillere, støtteapparat og øvrige fremmøtte på FKH-treningen. En optimal avslutning på forberedelsene og treningsuken.

Statistikk

Eliteserie-sesongen 2019 ble avsluttet med 4-1 hjemme mot telemarkingene, kun uker etter at vi også hadde slått de i cupens semifinale - da i Skien - og lagene har også møttes ved en anledning tidligere i år. Da på Skagerak Arena i et oppgjør som endte 0-0 og med poengdeling. Gjestenes formkurve er dog meget sterk og teller ni seire på de tolv siste kampene.

Samlet sett forteller statistikken at man totalt - hjemme- og bortekamper oppsummert - har slått Odd ved åtte anledninger i seriesammenheng, mens de hvite og svarte fra Telemark står med 12 seire. Kun tre oppgjør har gjennom historien endt uavgjort i seriesammenheng.

Etter returen til norsk fotballs øverste divisjon i 2010 har Fk Haugesund hjemme på Haugesund Stadion vunnet seks av oppgjørene de to lagene i mellom, mens gjestene fra Skien har vunnet fire.


Niklas Sandberg om status før kampen mot Odd.

Skader og suspensjoner

Joakim Våge Nilsen er fortsatt ikke spilleklar og som eneste FKH-spiller uaktuell til søndagens oppgjør. På motsatt banehalvdel finner man verken Fredrik Semb Berge eller Tobias Lauritsen som begge er langtidsskadet.

Verken FK Haugesund eller Odds BK har spillere suspendert i dette oppgjøret.

Eliteserierunden

Sandefjord vant 1-0 i Molde lørdag ettermiddag og Strømsgodset - Sarpsborg 08 endte 0-0 i oppgjøret med avspark senere på kvelden. Foruten oppgjøret i Haugesund spilles følgende oppgjør denne serierunden:

Aalesund - Rosenborg

Stabæk - Start

Kristiansund - Brann

Mjøndalen - Viking

Bodø/Glimt - Vålerenga

Oppgjøret på Haugesund Stadion har avspark klokken 18.00 og kan sees på Eurosport+ og Dplay. Du kan også følge oppgjøret direkte på Radio 102.

Annonse fra Eliteserien: