Før FK Haugesund - Sandefjord

Skal avslutte vårsesongen med seier.

Bunnlaget Sandefjord står for tur i vårsesongens aller siste oppgjør. Alle lag i Eliteserien er møtt en gang denne sesongen og søndagens oppgjør innebærer at vi passerer halvgått løp og at terminlista har snudd.

FK Haugesund - Sandefjord:  kjøp billetter her.

Sandefjord har hatt en trøblete første halvdel på sesongen og har - som flere av bunnlagene i Eliteserien - sett seg nødt til å bytte hovedtrener. Så langt har ikke det resultert i den store poengfangsten, men det er trolig et Sandefjord-lag som vil våge mye fremover som ankommer Haugesund denne helgen.

Kun tre poeng er godt nok dersom vestfoldingene skal kunne gjøre regning med å stå i Eliteserien, noe som åpner for en sjanserik batalje på Haugesund Stadion.

Statistikk

Totalt har søndagens to lag møtt hverandre 17 ganger i seriesammenheng og det er definitivt FK Haugesund som har overtaket. 10 oppgjør har nemlig endt med seier til FKH, mens det ved fem anledninger har det blitt uavgjort. Kun to ganger har Sandefjord vunnet.

Tilbake i juni vant vi 2-0 på Komplett Arene etter mål fra Vegard Skjerve og Ben Karamoko og ser man på hjemmestatistikken må man 14 år tilbake i tid og til 2004 for å finne sist gang Sandefjord kapret alle tre poengene. Etter søndagens oppgjør skal man måtte vente enda lengre.

FK Haugesunds kamplan innebærer som alltid at man jakter tre poeng - såvel hjemme som borte - uansett motstander og søndagen er intet unntak.

PK
PK Bråtveit sikter seg inn på tre poeng i avslutningen på vårsesongen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Skader og suspensjoner

En intens vårsesong har begynt å sette sine spor på spillerne i alle lag i Eliteserien og Eirik Horneland ser også tegn til "materiell tretthet" i egne rekker. Det innebærer at det er spørsmålstegn ved deltakelsen til både David Akintola og Torbjørn Kallevåg på søndag.

Sandefjord har ingen sentrale spillere ute med skade eller suspensjon og virker å stille med sitt sterkeste mannskap.

Billetter

Billetter til søndagens oppgjør mot Sandefjord - den siste kampen før Eliteserien tar en månedslang pause - kjøper du på nett. Du kan også kjøpe billetter hos Shell i Karmsundsgaten og på Norheim samt hos Macron Store.

På kampdag kan du også kjøpe billetter i billettluka på stadion. Den åpner tre timer før avspark. 

Annonse fra Eliteserien: