Før FK Haugesund - Sarpsborg 08

Brytes uavgjortmønsteret?

Landslagspausen er unnagjort og etter to uker med trening er det endelig klart for kamp på Haugesund Stadion igjen når Sarpsborg 08 står for motstanden i den 21. serierunden søndag kveld.

For FK Haugesund handler det om å slå tilbake etter den skuffende forestillingen i Kristiansand før pausen og siden forrige hjemmekamp er tilskuertallet på norske Eliteserie-arenaen også økt til 600.

Statistikk

Før søndagens kamp ligger FK Haugesund på 13. plass med 22 poeng, mens gjestene fra Østfold har sanket fem poeng mer og ligger i skrivende stund på åttendeplass.

Lagene har møttes 17 ganger i innbyrdes oppgjør totalt - deriblant en gang tidligere denne sesongen da lagene spilte 0-0 i Sarpsborg - og seks oppgjør har endt med FKH-seier, like mange har endt uavgjort, mens søndagens gjester har vunnet fem. 

Hjemme på Haugesund Stadion har FKH vunnet to, spilt fem uavgjort og tapt et serieoppgjør mot fusjonsklubben fra Sarpsborg som i fjor fikk med seg et poeng i tilsvarende oppgjør. Forøvrig det femte uavgjortresultatet på rad de to lagene i mellom på Haugesund Stadion. Fire av disse har endt 1-1 og et av oppgjørene endte målløst tilbake i 2017.

Tilbake i 2014 ble østfoldingene derimot beseiret med hele 4-0 etter to mål av Maic Sema og et hver fra Geir Ludvig Fevang og Christian Gytkjær.

Skader og suspensjoner

Bruno Leite og Benjamin Tiedemann er tilbake etter å ha sonet karantene i forrige serierunde og ellers er samtlige spillere friskmeldte før Jostein Grindhaug tar ut kamptroppen til oppgjøret. De to nyankomne danskene, Peter Therkildsen og Oliver Klitten, er også spilleklare til søndagens batalje.

Hos gjestene er det kun usikkerhet knyttet til Mustafa Abdellaoues deltakelse.

Oliver
Nyankomne Oliver Klitten er spilleklar.

Fra 200 til 600

Til oppgjøret søndag kveld er tilskuerantallet på Haugesund Stadion økt fra 200 til 600 sesongkortholdere. I den forbindelse må samtlige som har mottatt billetter til kampen merke seg hvilken inngang man skal benytte. Dette fremgår av billetten man får tilsendt.

Man skal ikke oppholde seg i inngangspartiene som benyttes av andre tilskuere, men gå direkte til inngangen man selv har fått oppgitt. Innslipp på stadion åpner klokken 17.00.

Eliteserierunden

Mjøndalen slo Brann 2-0 og serieldeer Bodø/Glimt gikk på sesongens første tap da de tapte 2-4 borte mot Molde lørdag kveld i den 21. serierundens to første kamper, og søndag spilles foruten kampen på Haugesund Stadion disse oppgjørene:

Kristiansund - Rosenborg

Strømsgodset - Start

Stabæk - Aalesund

og

Sandefjord - Vålerenga.

Oppgjøret mellom Odd og Viking er utsatt til 4. november.

Kampen mellom FK Haugesund og Sarpsborg 08 sparkes i gang klokken 18.00 og sees på Eurosport + samt via Dplay. Du kan også følge oppgjøret direkte på Radio 102.

Annonse fra Eliteserien: