Før Mjøndalen - FK Haugesund

Klart for 10. serierunde.

Bortekamp mot Mjøndalen avslutter et intensivt mai-program og innebærer også slutten på første del av sesongen før det venter tre ukes spilleopphold i Eliteserien. 

Før søndagens kamp på Consto Arena ligger FK Haugesund på 8. plass på tabellen med 12 poeng, mens bruntrøyene fra Mjøndalen ligger som nummer 11 med sine ni poeng.

Vertskapet er tilbake i Eliteserien denne sesongen etter å ha vært oppe og spist kirsebær med de store også i 2015 og så langt i 2019 innkassert en meget prestisjetung seier i nabo-oppgjøret mot Strømsgodset på Marienlyst Stadion og også vunnet hjemme mot Stabæk i sesongens to eneste seiere.

Historikk

Mjøndalen og FK Haugesund har kun møttes ved to anledninger tidligere i norsk fotballs øverste divisjon - tilbake i 2015 da Mjøndalen vant takket være en overtidsscoring hjemme i Buskerud, mens det endte med poengdeling på Haugesund Stadion.

Lagene møttes også i 2018 - da i cupen - og et oppgjør som etter 2-2 ved full tid gikk til ekstraomganger og straffesparkkonkurranse. Den vant siden FK Haugesund.   

Lagene vant også hvert sitt oppgjør da de møttes innbyrdes i Adecco-ligaen i 2009.

FKH Mjøndalen
Alexander Stølås og Dušan Cvetinović i duell med Sanel Kapidžić sist Mjøndalen var i Eliteserien. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Skader og suspensjoner

Ingen av lagene har spillere ute med karantene i dette oppgjøret, men hos FK Haugesund er Ben Karamoko, Dennis Horneland, Anthony Ikedi, Joakim Våge Nilsen og Kristoffer Gunnarshaug uaktuelle til spill. 

Hos Mjøndalen er keeperne Georges Bokwe og Sosha Makani begge skadet. Det samme er midtbanespilleren Henrik Gulden. 

Eliteserierunden

Den tiende serierunde starter allerede lørdag med oppgjøret mellom Vålerenga og Lillestrøm og foruten FK Haugesunds kamp i Mjøndalen spilles også følgende kamper denne amputerte runden på søndag: 

Ranheim - Strømsgodset

Tromsø - Molde

og

Brann - Rosenborg

Oppgjørene i Trondheim og i Tromsø har som Mjøndalen - Fk Haugesund avspark klokken 18.00, mens Brann - Rosenborg starter klokken 20.00.

Annonse fra Eliteserien: