Før Molde - FK Haugesund

Møter serielederen på bortebane.

Molde står med ni seire og to uavgjorte kamper på sesongens så langt 11 hjemmekamper på Aker Stadion og troner øverst på Eliteserietabellen med fem poengs margin ned til Bodø/Glimt før søndagens møte med romsdalingene. Det er med andre ord trolig sesongens aller vanskeligste bortekamp som venter i den 25. serierunden.

FK Haugesunds borteform denne sesongen forteller om fire seire, fem uavgjorte og kun tre tap på fremmed (kunst)gress så det er likefullt et gjestende lag som ankommer Molde sterke i troen på at man blir første lag til å påføre serielederen et tap foran sitt eget hjemmepublikum.

Historikk

Siden returen til Eliteserien i 2010 har søndagens aktører møttes ved ni anledninger i serien på "Røkkeløkka". Molde har vunnet fem, hvorav de to siste oppgjørene i 2018 og 2017, mens et oppgjør har endt uavgjort (2016).

I 2013, 2014 og 2015 vant FK Haugesund samtlige bortekamper på Aker Stadion.

Tidligere i år møttes lagene på Haugesund Stadion i den sjette serierunden - en kamp Molde vant 2-1 etter at Ibrahima Koné sørget for FK Haugesunds redusering.

Bruno og Kone
Bruno Leite gratulerer Ibrahima Koné med scoring mot Molde på Haugesund Stadion tilbake i mai. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Skader og suspensjoner

Fredrik Pallesen Knudsen fikk dessverre på ny kjenning med plagene som har satt han utenfor spill de siste fire månedene da FK Haugesund var på treningsleir i Danmark forrige helg og spiller ikke søndagens kamp. Det gjør heller ikke Ben Karamoko, Dennis Horneland, Alexander Stølås, Jokim Våge Nilsen eller Ibrahima Wadji. Stian Ringstad tråkket over på trening torsdag og mister også søndagens kamp. Muligens blir venstrebacken ute i en lengre periode.

Hos hjemmelaget mister Magnus Wolf Eikrem oppgjøret - det samme gjør tidligere FKH-spiller Eirik Ulland Andersen som følge av en røket akilles som har satt han utenfor hele sesongen så langt. 

De øvrige spillerne med en fortid i FK Haugesund, Kristoffer Haraldseid og Martin Bjørnbak, spiller ventelig oppgjøret.

Eliteserierunden

Den 25. serierunden blir sparket i gang allerede lørdag med oppgjørene mellom Kristiansund og Rosenborg samt Vålerenga og Stabæk, mens følgende oppgjør spilles søndag i tillegg til oppgjøret på Aker Stadion:

Ranheim - Odd

Strømsgodset - Lillestrøm

Viking - Tromsø

og

Sarpsborg 08 - Brann

Bodø/Glimt - Mjøndalen kompletterer runden på mandag.

Oppgjøret på Aker Stadion mellom Molde og FK Haugesund har avspark klokken 18.00 på søndag.

Annonse fra Eliteserien: