Før Odd - FK Haugesund

Mer jubel i vente i Skien?

Klart for serierunde seks i Eliteserien og med det bortekamp mot Odds Ballklubb på Skagerak Arena i Skien. En bane der FK Haugesund i slutten av oktober i fjor sikret seg cupfinale etter mål av henholdsvis Niklas Sandberg, Martin Samuelsen og Sondre Tronstad.

Denne søndagen er det dog helt blanke ark i møte med en motstander som tradisjonelt har vist seg vanskelige å slå på eget kunstgress gjennom årene.

Ikke minst illustreres det ved at hjemmelagets mangeårige trener, Dag Eilev Fagermo, har satt kursen for Oslo og Vålerenga og overlatt roret i Skien til sin assistent Jan Frode Nordnes før denne sesongen. Det føles med andre ord som starten på noe nytt i Odds Ballklubb denne sesongen.

Statistikk

Foruten 2-1-seier i serieåpningen i 2018 og to cuptriumfer (2012 og 2019) har FK Haugesund sjelden kommet hjem fra Skagerak Arena (tidl. Falkum) med poeng. Ved to anledninger har man spilt uavgjort mot de hvite og sorte i Skien, mens man ved de resterende åtte har gått poengløse av banen. I seriekampen i fjor vant hjemmelaget 3-1, mens FK Haugesund siden fikk revansje i seriesammenheng med 4-1 hjemme på Haugesund Stadion i serieavslutningen i fjor.

Samlet sett forteller statistikken at man totalt - hjemme- og bortekamper oppsummert - har slått Odd ved åtte anledninger i seriesammenheng, mens de hvite og svarte fra Telemark står med 12 seire. Kun to oppgjør har gjennom historien endt uavgjort. Dette er med andre ord et oppgjør der hjemmebanefordelen tradisjonelt har vist seg avgjørende.

Hvordan vil den arte seg for tilnærmet tomme tribuner denne søndagen?

Før søndagens kamp ligger FK Haugesund som nummer ni på Eliteserie-tabellen med sju poeng, mens vertene ligger på plassen bak med et poeng mindre.

Benji 2
God stemning i FKH-leiren etter semifinaleseieren på søndagens kamparena i fjor. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Skader og suspensjoner

FK Haugesund reiser søndag morgen med fly til Østlandet og til kamptroppen har Jostein Grindhaug kunnet velge i tilnærmet skadefri tropp. Kun Ibrahima Wadji holdes utenfor diskusjonene om de 18 utvalgte i påvente av at hans karantene er sonet ferdig fra og med 19. juli.

Hjemmelaget kommer med flere spørsmålstegn. Espen Ruud må stå over etter sitt røde kort i forrige serierunde, mens det er høyst usikkert om Vebjørn Hoff, Elbasan Rashani, Fredrik Nordkvelle og Fredrik Semb Berge blir spilleklare. Mest sannsynlig er det kun midtbanespilleren Hoff som kan gjøre regning med spilletid i søndagens oppgjør.

Torgeir Børven ble dessuten nylig solgt til Rosenborg.

Eliteserierunden

Runde seks startet med to uavgjorte kamper lørdag. I Kristiansand spilte Start og Viking 1-1, mens Vålerenga og Aalesund delte poengene etter 2-2 på Intility Arena.

Foruten kampen på Skagerak Arena spilles følgende kamper denne søndagen:

Strømsgodset - Kristiansund

Molde - Mjøndalen

Bodø/Glimt - Brann

Sandefjord - Sarpsborg 08

og

Stabæk - Rosenborg

Oppgjøret mellom Odd og FK Haugesund har avspark klokken 18.00 og du kan se kampen direkte på TV Norge eller Dplay. Du kan også følge kampen direkte på Radio 102.

Annonse fra Eliteserien: