Før Ranheim - FK Haugesund

Duket for revansje i Ranheimsfjæra?

Sondre Tronstad la tidligere i uken ikke skjul på at FK Haugesund-spillerne føler de har en del å revansjere i bortemøtet med Ranheim.

Forrige sesong sto trønderne igjen som Eliteseriens store positive overraskelse og styrte helt klar av nedrykksstriden de fleste forståsegpåere spådde bydelsklubben ville være involvert i. Blant lagene som fikk det tøft på kunstgresset i Ranheim var FK Haugesund som for vel et år siden dro hjem igjen med 2-4 og null poeng i bagasjen.

Det skal ikke skje denne søndagen.

Foruten oppgjøret i Ranheim ble skapet siden satt på plass da trønderne gjestet Haugesund Stadion i fjor høst og scoringer av Sondre Tronstad og Christian Grindheim bidro til å gjenopprette maktbalansen.

Historikk

Ranheim ble til slutt nummer åtte i Eliteserien i fjor etter en dalende formkurve i andre halvdel av sesongen, og har også fått en tøff start på årets Eliteserie. 1-2 hjemme mot Tromsø i serieåpningen ble siden etterfulgt av et nytt 1-2 borte mot Lillestrøm i andre serierunde. FK Haugesund tapte på sin side serieåpningen med 3-2 borte mot Strømsgodset og spilte siden 1-1 hjemme mot Sarpsborg 08 forrige helg.

De historiske linjene er svært enkle i tilfellet Ranheim. Lagene har kun møttes i offisielle Eliteserie-kamper ved to anledninger tidligere - begge forrige sesong - og står som nevnt med hver sin seier.

Skader og suspensjoner

Dennis Horneland er det siste tilskuddet til listen over langtidsskadde spillere og spiller neppe mer denne sesongen. Ei heller Ben Karamoko. Til gjengjeld er Anthony Ikedi på vei tilbake etter å ha deltatt på sin første fellestrening etter meniskskaden denne uken. Midtbanespilleren er dog et par måneder unna et comeback på fotballbanen.

Hos hjemmelaget mister nyankomne Adria Lopez søndagens oppgjør - det samme gjør mest trolig også Erik Tønne. Begge spillere sliter med lyskeproblemer.

Denne serierunden

Den tredje serierunden starte fredag med oppgjøret Strømsgodset - Mjøndalen. Sistnevnte knep en prestisjetung 3-2 seier i oppgjøret om å være best i Buskerud-fotballen. Lørdag slo Viking - Brann med 2-1. Øvrige oppgjør denne serierunden:

Bodø/Glimt - Molde

Odd - Kristiansund

Sarpsborg 08 - Lillestrøm

Stabæk - Rosenborg

og

Vålerenga - Tromsø

Avspark i Ranheim - FK Haugesund på Extra Arena er klokken 18.00.

Annonse fra Eliteserien: