Før serieåpningen

Her får du dagens kamptropp før serieåpningen mot Brann.

- Jeg har enormt stor tro på prosjektet vi har her i FK Haugesund.

Ordene tilhører FK Haugesunds assistenttrener Sebastian Brydegaard og falt under partnerfrokosten som klubben holdt for sine støttespillere på Indre Kai onsdag morgen.

Det er med andre ord lov til å være optimistisk på vegne av sesongen vi har foran oss og som starter med hjemmekamp mot Sportsklubben Brann sent onsdag kveld. Foran et fåtallig publikum, men med utsikter til et kvalitativt godt vestlandsderby.

Statistikk

Onsdagens to lag møttes nylig i treningskamp på Haugesund Stadion i en kamp FK Haugesund vant 3-0 etter to mål av Benjamin Källman og en fulltreffer fra Kevin Krygård, men det blir ventelig en tett og jevnspilt affære på Haugesund Stadion i årets første hjemmekamp.

Brann kommer til serieåpningen med to tap (0-3 for oss og 2-3 mot Molde) og to seire (2-0 mot Åsane og 3-0 mot Øygarden) etter re-starten i mai, mens Christian Grindheim & Co. foruten seieren mot Brann har spilt uavgjort 1-1 mot både Øygarden og Viking.

Statistisk har Brann et lite overtak på Haugesund stadion. De rødkledde har vunnet seks oppgjør i Sildabyen, tre har endt med uavgjort og FK Haugesund har vunnet tre. Forrige sesong delte lagene poengene etter 1-1 på Haugesund Stadion

Wadji
Ibrahima Wadji er spilleklar fra og med 19. juli. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Skader og suspensjoner

For FK Haugesund er Alexander Stølås fortsatt ikke 100% kampklar, mens Ibrahima Wadji først er spilleklar fra og med 19. juli. Hos gjestene er Jon Helge Tveita uaktuell til onsdagens kamptropp. 

Tilskuere

Foruten staben som er ansvarlig for kampavvikling er det åpnet for 200 tilskuere på onsdagens kamp. Etter trekning har sesongkortholderne som "vant" blitt tilskrevet og gitt adgang til serieåpningen. Øvrige FKH-supportere kan se oppgjøret på TV Norge eller via NRK Radio og Radio 102.

Oppgjøret FK Haugesund - Brann har avspark 20.30.

Eliteserierunden

Åpningsrunden i Eliteserien startet allerede tirsdag med seks kamper. Ingen av oppgjørene resulterte i hjemmeseier. Bodø/Glimt vant 4-2 i Stavanger mot Viking, Vålerenga vant 1-0 i Sarpsborg, regjerende seriemester Molde slo Aalesund 4-1 på bortebane og i Skien vant Sandefjord 2-1 mot Odd. Rosenborg - Kristiansund og Stabæk - Mjøndalen endte begge 0-0.

Foruten oppgjøret på Haugesund Stadion spilles også Start - Strømsgodset onsdag kveld.

 

Annonse fra Eliteserien: