Før SK Sturm Graz - FK Haugesund

Grindhaug skyver favorittstempelet over på hjemmelaget.

Onsdag kveld gjennomførte FK Haugesund en 50 minutter lang treningsøkt på Liebenauer Stadion i Graz - kamparenaen for returoppgjøret i Europa Leagues andre kvalifiseringsrunde mellom SK Sturm Graz og FK Haugesund - etterfulgt av pressekonferanse på stadionet.

Der kunne Jostein Grindhaug avsløre at han fortsatt anser vertskapet som favoritter til avansement på tross av å komme til Østerrike med en 2-0-ledelse fra det første oppgjøret.

- Jeg anser fortsatt Sturm Graz som favoritter. Vi kommer til å få en helt annen kamp her i Østerrike som krever at vi er på vårt absolutt beste om vi skal ta oss videre.

Skrøt av stadion

Grindhaug benyttet også anledningen til å skryte av stadion hvor torsdagens kamp skal spilles og mente også at det var en stor ulempe for hjemmelaget at kampen vil bli spilt for tilnærmet tomme tribuner.

- Det er klart at det er en ulempe for de. De mister sin 12. mann og vil ikke kunne sette sedvanlig trykk på oss fra tribunen.

Helt fritt for publikum blir det dog ikke. En åpning i regelverket innebærer at SK Sturm Graz kan invitere alle under 14 år gratis på kampen og det ventes derfor nærmere 3000 hjemmetilskuere i tillegg til en liten delegasjon bortesupportere fra Norge innenfor stadionportene.

Tidenes andre oppgjør mellom SK Sturm Graz og FK Haugesund, hvorav kampen på Haugesund Stadion i forrige uke var det aller første, blir dermed spilt i en langt mer dempet kampatmosfære enn det et fullsatt stadion med sine 15 400 seter ville bidratt til.

FK Haugesund trente på kamparenaen onsdag kveld.

Skader og suspensjoner 

FK Haugesund begynner å se et lite lys i tunellen hva gjelder skadesituasjonen og både Joakim Våge Nilsen og Fredrik Pallesen Knudsen er tilbake i kamptroppen til dette oppgjøret. Det samme er Torbjørn Kallevåg som har ferdigsonet karantene.

Hos hjemmelaget må Sturm-trener Nestor El Maestro klare seg uten midtbanespilleren Stefan Hierländer som er skadet, mens det også er spørsmålstegn ved kantspilleren Thorsten Röcher.

SK Sturm Graz vant søndag 3-0 hjemme mot St. Pölten i sesongåpningen av den østerrikske Bundesligaen.

- Vi kan ikke spille for vilt

Til østerrikske medier kunne Sturm Graz-treneren på en pressekonferanse onsdag ettermiddag fortelle at laget hans står overfor en stor utfordring med tanke på å skulle ta seg videre og at man ikke kan gå for vilt og offensivt ut i jakten på de nødvendige målene. 

Tirsdag ble det klart at vinneren av dobbeltoppgjøret mellom SK Sturm Graz og FK Haugesund møter PSV Eindhoven i tredje kvalifiseringsrunde.

Avspark klokken 20.30 på Liebenauer Stadion (Merkur Arena).

Annonse fra Eliteserien: