Før Tromsø - FK Haugesund

Ny unggutt med til det høye nord.

Endelig duket for Eliteserie-fotball igjen når FK Haugesund på søndag møter Tromsø på det som tradisjonelt har vist seg å være en vanskelig arena å komme til for haugalendinger. Oppgjøret mot Alfheim innebærer også en kamp mot et lag som spillemessig står langt fra oss selv.

Der FK Haugesund søker raske omstillinger, hurtige angrep og spiller med masse energi er Tromsø under Simo Valakaris ledelse eksponenter for en mer ballbesittende stil i et noe lavere tempo enn det Eirik Horneland forfekter overfor egne gutter.

Før oppgjøret ligger Tromsø som nummer sju på Eliteserie-tabellen med 26 poeng - to færre enn FK Haugesund som tok sommerferie på femteplass i Eliteserien.

Statistikk

Tromsø har historisk sett vist seg som et meget vanskelig lag å slå - selv hjemme i Haugesund. De to siste årene har vi riktignok beseiret tromsæværingene ved begge anledninger på eget gress, men på tilsammen 21 møter i norsk toppfotball har FKH kun vunnet fire, mens seks har endt uavgjort. Hele 11 av oppgjørene har endt med tap.

På Alfheim delte man poengene tilbake i 2016 etter et oppgjør som endte 2-2 og hvor Roy Miljeteig og Torbjørn Agdestein dro hjem som målscorere, men det er til gjengjeld det eneste poenget FKH har tatt på Alfheim i løpet av de 11 siste oppgjørene i nord. Forrige sesong tapte FK Haugesund 0-2 på Alfheim. 

Statistikk er dog til for å brytes og hva passer vel bedre enn å gjøre det nettopp i år hvor Christian Grindheim & Co har reist land og strand rundt og sanket poeng på de fleste arenaer de har gjestet.

6E276D5E-BC4B-42DB-ADE0-67BB791C5059
Agano Dialo er med til Tromsø. 

Skader og suspensjoner

Et par-tre navn kommer til å glimre med sitt fravær på flyet oppover til Tromsø lørdag formiddag - deriblant Bruno Leite, Frederik Gytkjær og Marko Ćosić som alle mister oppgjøret grunnet skade - og det er også høyst usikkert om Torbjørn Kallevåg blir kampklar til søndagens oppgjør.

Forfallene innebærer dermed at muligheten byr seg for andre og med på flyet til Tromsø finner man derfor Agano Dialo. Den unge koperviksbuen er til daglig å se i aksjon på rekruttlaget, men har vist så godt igjen i sommer at han nå også får smake på livet med a-laget.

Vertene kan velge kamptropp og startellever fra tilnærmet hele spillerstallen man disponerer, men Tom Høgli har slitt med en lårskade den siste tiden og har status som usikker til kamp.

Avspark klokken 18.00 på søndag.

Annonse fra Eliteserien: