Før Viking - FK Haugesund

Slaget om Rogaland.

Mye har handlet om koronaviruset denne sesongen, så også sesongens andre Rogalandsderby mellom Viking og FK Haugesund ettersom oppgjøret måtte utsettes som følge av en positivt koronatest i Viking-leiren. Kampen som egentlig var berammet til søndag ble dermed flyttet to dager og foranlediget av en ti dager lang koronakarantene for Viking-spillerne. 

Hva det vil ha å si for et hjemmelag som frem til landslagspausen i starten av måneden var landets aller mest formsterke? Kun tiden vil vise.

Statistikk

Før tirsdagens kamp ligger hjemmelaget som nummer sju i Eliteserien med 29 poeng, dog med to kamper til gode på lagene foran seg, mens FK Haugesund ligger som nummer 11 med 25 poeng.

Lagene har allerede møttes i seriespillet ved en anledning denne sesongen, tilbake i midten av juli da siddisene vant 2-0 på Haugesund Stadion, samt i treningskamp før sesongen. Det oppgjøret endte uavgjort.

FK Haugesund og Viking møttes første gang i interne serieoppgjør i 1997 – en sesong hvor FKH like godt vant både hjemme og borte – og totalt har lagene møttes 25 ganger i seriespillet. FKH har «the upper hand» med ti seire, mens søndagens vertskap står med åtte seire i interne serieoppgjør. Sju kamper har endt uavgjort.

Viking har tatt fem av sine seire på hjemmebane, mens Stavanger Stadion/SR-Bank Arena har vært åsted for tre av de åtte FKH-seirene gjennom historien.

I fjor spilte lagene 0-0 i tilsvarende oppgjør i Stavanger.

Jubel
Mer feiring etter kampslutt denne tirsdagen? Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Skader og suspensjoner

Hos FK Haugesund er det spørsmålstegn ved Mikkel Desler som skadet seg på trening tidligere i uken, mens vertene med sikkerhet må klare seg uten Johnny Furdal og Runar Hove.

Det er også spørsmålstegn ved Zymer Bytyqis deltakelse. 

Veton Berisha som testet postivt på koronaviruset for en tid tilbake er nå friskmeldt og klar til tirsdagens kamp.

Eliteserierunden

Alle øvrige kamper i den 22. serierunden er ferdigspilt, med to kamper spilt lørdag og fem oppgjør spilt søndag. Sandefjord vant 1-0 borte mot Start og Brann og Stabæk delte poengene i Bergen (1-1) på lørdag, mens Vålerenga - Kristiansund også endte uavgjort (1-1) på søndag.

I tillegg vant Rosenborg 2-1 borte mot Sarpsborg 08, Odd beseiret Aalesund med 3-0 på Sunnmøre, Molde vant 2-1 hjemme mot Strømsgodset og serieleder Bodø/Glimt beseiret Mjøndalen med 2-0 hjemme på Aspmyra.

Tirsdagens Rogalandsderby i Stavanger har avspark klokken 19.00 og du kan se kampen på Eurosport samt på Dplay. Du kan også følge oppgjøret direkte på Radio 102.

Annonse fra Eliteserien: