Gikk for originallogo på Maakeveggen

Geir og Anita vil synliggjøre FKH-historien.

Ekteparet Geir og Anita Misje er godt over gjennomsnittet opptatt av FK Haugesund og kjente ansikter i Maakeberget. For Geir strekker FKH-sympatiene seg helt tilbake til oppstarten i 1993, mens Anitas begeistring for byens beste fotballag som medlem i Maakeberget startet noe senere. Interessen for FK Haugesund har derimot alltid vært der.

Maakeveggen: Du velger deg logo her

Skjønt, "sympatier" og "begeistring" blir kanskje ikke fullt ut dekkende begreper når man snakker om noen som like godt har gjort FK Haugesunds hjemmebane til sin egen. Tidligere i år flyttet ekteparet nemlig inn i Stadion Terasse, med stuevindu og balkong vendt ut mot fotballspillets aller helligste; stadionet og det grønne gresset. 

Gikk for originallogoen

Mandag ettermiddag troppet Geir og Anita opp på Haugesund Stadion for å fullbyrde kjøpet av sin egen murstein i Maakeveggen. For ekteparet fulgte det dog med én betingelse. Steinen deres skulle være illustrert med originallogoen.

- Det er den logoen jeg føler identitet til. Når jeg ser den logoen tenker jeg at det er den FKH-logoen jeg kjenner på tilhørighet til og derfor var det viktig at steinen som skal stå der for evig og alltid bidrar til at også den gamle historien blir ivaretatt. Jeg har full respekt for de som velger den nye logoen, men tenkte at i et slikt monument bør også logoen med ball være med.

Anita nikker samtykkende.

- Det hadde vært fint om den også kom på draktene igjen, supplerer Anita.

Temaet retrodrakter gjør seg dermed gjeldende.

- Det høres positivt ut. Da får man med alle for det er en del av oss som er litt retro og ikke liker alt dette fancy nye som blir kastet på oss, er ekteparets klare tale.

Misje 3
Geir og Anita Misje "avduker" steinen på Maakeveggen.

Kampdag utenfor stuevinduet

Geir er opprinnelig fra Skudeneshavn og fra en generasjon på sydspissen av Karmøy som gjerne endte opp som Viking-supportere. Det var aldri noe tema for han. Med et halvt øye til Haugar gjennom oppveksten våknet interessen for FK Haugesund virkelig til liv i kjølvannet av at klubben ble stiftet kort tid etter at IT-ingeniøren i Equinor gjorde haugesunder av seg.

- Jeg tror stemningen i Skudenes snudde da Sten Ove Eike ble FKH-spiller, sier Misje.

Tilbake til leiligheten.

Ble den kjøpt fordi den lå på stadion eller var det kun en bi-effekt av boligjakten?

- Vi hadde bestemt oss for å flytte til byen etter mange år på Vormedal etter at jentene var blitt store nok, så når muligheten bød seg til å kjøpe leilighet med akkurat den beliggenheten så slo vi til, sier Anita. 

Leilighetskjøpet skulle vise seg å gi større uttelling enn man først skulle tro. 

- Vi kommer fortsatt til å stå blant Maakeberget, fotball er tross alt en sosial greie, men slik denne sesongen virker å bli så er det klart at det gir oss mulighet til å se hjemmekampene fra terrassen så lenge det er nødvendig. 

Anita har funnet ut at man innenfor nåværende koronaregler kan være inntil ti stykker som ser kamp på balkongen samtidig. Og det mangler ikke på interessenter til orkesterplassene.

Misje 4
"Make it a double"

- Klubben er som en datter for meg

Når muligheten til å støtte FK Haugesund gjennom kjøp av murstein i Maakeveggen var det lite å tenke på.

- FK Haugesund er en del av livet. Fotball har vært hele livet mitt. Jeg er også Liverpool-supporter, og norsk fotball var egentlig bare noe som eksisterte på siden av det, men når FK Haugesund ble stiftet ble klubben som en datter for meg. Når noen som står deg nærme sliter ønsker du jo å bidra fordi det betyr så mye, forteller Geir nå han forklarer hvorfor ekteparet raskt var ute med å bestille plass på Maakeveggen.

Anita, som til daglig jobber i Nordsjøen, supplerer:

- Fra tidligere har vi også kjøpt to sesongkort og 14 dugnadsbilletter denne sesongen.

Tanken på et FK Haugesund som i et worst case scenario ikke lenger skulle være der gir ekteparet frysninger.

- Nå må vi bare komme oss gjennom dette. Vi er ihvertfall utrolig klare for kamp. Vi har både banner og flagg klare til seriestart og har sørget for å selge flagg til de øvrige naboene på Stadion Terrasse også.

Slik bestiller du

En plass på ‘Maakeveggen’ koster 1000 kroner for privatpersoner og 5000 kroner for bedrifter.

Du kan bestille på to måter:

1. Bruk Vipps-nummer 597411 hvis du ønsker å kjøpe en plass på ‘Maakeveggen’ og presisér i meldingsfeltet hvilket navn du vil ha på mursteinen og i hvilken inngang du ønsker at navnet ditt skal henge.

2. Du kan også bestille ved å betale til FK Haugesunds kontonummer 35206175743 og skrive navnet du vil ha på mursteinen og - ønsket plassering på stadion i meldingsfeltet.

Spørsmål og informasjon

Du kan også kontakte oss på mail dersom du ønsker mer informasjon eller har spørsmål til hvordan du kjøper deg plass på Maakeveggen.

Annonse fra Eliteserien: