Gjør comeback

AOF Haugaland returnerer til FKH-familien i 2019.

Ingen ting er bedre enn næringslivsaktører som etter en liten pause returnerer som støttespillere i FKH. Et godt eksempel i så måte er AOF Haugaland som etter et kort opphold er tilbake som Bronsemåke i 2019.

I den anledning tok vi en prat med daglig leder Sigmund Fosse og senior kompetanserådgiver Tone Merete Robberstad. Det som skulle bli en kort passiar om betydningen av å være tilbake som en del av partnerprogrammet til FK Haugesund ble til en timeslang samtale om alt fra utdanningstilbud til regional utvikling og Jostein Grindhaugs comeback i trenerstolen.

Landets største avdeling

Ikke mange vet det, men Sigmund Fosse leder faktisk landets største AOF-avdeling fra sitt kontor i Haraldsgata. AOF Haugalandet har et omfattende kurs- og utdanningstilbud og skreddersyr også kurs og utdanning for bedrifter og organisasjoner. I tillegg er man den største videregående skolen for voksne på Haugalandet og en av Norges største fagskoler innen helse- og oppvekst.

- Vi har hjerte for regionen.

Vi rekker knapt å stille første spørsmål, om hvorfor AOF velger å komme tilbake som støttespiller til FK Haugesund denne sesongen, før Fosse har svaret klart.

- ... vi har hjerte for regionen. Det innebærer at vi ønsker å bidra positivt med tanke på utvikling av Haugalandet. Når vi ønsker å være en samfunnsaktør med mål om å bygge ny virksomhet regionalt er FK Haugesund en viktig partner å alliere seg med.

- Ja, også er vi jo veldig fotballinteresserte også da, supplerer Robberstad.

Fosse nikker samtykkende.

Tilgang til FKHs nettverk

Som partner i FK Haugesunds nettverk av lokale næringslivsaktører får AOF Haugaland tilgang til en viktig arena for å treffe samarbeidspartnere. Der byr det seg muligheter til å knytte kontakter og treffe beslutningstakere hos mulige kunder og samarbeidspartnere. Fosse og Robberstad er også opptatt av mulighetene det gir til å bygge en lokal kultur for å støtte hverandre.

- I fellesskap bygger vi regionen. Og i fellesskap støtter vi FK Haugesund. Jeg tenker at det er utrolig viktig med en eliteserieklubb her på Haugalandet som favner alle uavhengig av om man har tilhold på Karmøy, i Haugesund eller i Sveio. I denne regionen er vi veldig fragmentert av kommunegrenser, men FK Haugesund bidrar til å samle regionen og binde Haugalandet sammen. Det ønsker vi å støtte.

Grindhaugs comeback

Samtalen pensler fort inn på Jostein Grindhaug. At «Jos» er tilbake som hovedtrener faller i smak. Både i AOFs lokaler som ellers på Haugalandet.

- Jostein er en fyr som setter Haugesund på kartet. Du merket det med en gang det var snakk om at han skulle komme tilbake. Nasjonale medier begynte å grave i arkivet etter berømte sitater og Grindhaug i fri dressur er en merkevare for regionen. Han er ekte og ujålete og noe både klubben og vi som haugalendinger liker å assosiere oss med. Det blir garantert mye medieoppmerksomhet med Jostein som hovedtrener, sier AOFs daglige leder.

Og legger til.

- Sportslig sett er han også en veldig god løsning for oss. Han ikke bare kjenner kulturen i klubben – han ER kulturen i FK Haugesund.

Og på banen. Hvilke forventninger har man der? Robberstad tar ordet.

- Vi ønsker oss selvsagt en cupfinale. Det gjør vi hvert år og realistisk sett er det vår mulighet til å vinne noe. Ellers håper og tror vi på nok en sesong blant topp 5 i Eliteserien, men i tillegg til å vinne er vi også opptatt av underholdning og at en FKH-kamp på stadion skal være en opplevelse. Noe som forener oss og som får oss til å kjenne på lokal tilhørighet og regional stolthet.  

Bedriftenes kompetansepartner

AOF Haugaland har i dag 23 fast ansatte samt lærekrefter som teller nærmere 250 lærere som til daglig er hjemmehørende i en lang rekke yrkesfelt. Foruten å tilby utdanning og undervisning innen et bredt og variert spekter er man også en viktig kompetansepartner i bedriftsmarkedet.

- For bedriftene er det selvsagt viktig å investere i personalutvikling og vi hjelper næringslivet med skreddersydde opplegg for å dekke deres behov for kompetanse. Vi samarbeider med både privat næringsliv og offentlige virksomheter for at de skal stå best mulig rustet i møte med en samfunns- og teknologisk utvikling som hele tiden krever ny kompetanse, avslutter Robberstad.

Les mer om FK Haugesunds nye bronsemåke-partner AOF Haugaland.

Annonse fra Eliteserien: