Har kurset mer enn 100 trenere i 2020

FKH Akademiet har hatt et hektisk trenerutviklingsår.

Selv om koronaviruset har lagt begrensninger på mange områder i 2020 har FKH Akademiet hatt høy prioritet på arbeidet med trenerutvikling.

Trenerkurs: Bli med FKH Akademiet på trenerkurs til Suldal

Mer enn 100 fotballtrenere rundt omkring på Haugalandet, Sunnhordland og Ryfylke har gjennomført et eller flere grasrottrenerkurs inneværende år - fordelt på mer enn 30 kurskvelder med undervisningsressurser fra FKH Akademiet. Fra Bømlo i vest til Odda i øst.

Høy kursaktivitet

Kretsansvarlig for trenerutvikling i NFF Rogaland, Anders Veibust, bekrefter den høye aktiviteten som holdes ut mot klubbene i nordfylket.  

- FK Haugesund har i 2020 gjort en kjempejobb for fotballen i nordfylket. Klubben har i stor grad prioritert å bruke resurssene sine ut av stadion, og inn i utviklingsklubbene i regionen. Dette er uten tvil en stor investering i lokalsamfunnet og er med på å løfte kvaliteten på fotballbanen og samtidig gjøre treneren tryggere og mer komfortabel i rollen som fotballtrener. I tillegg til dette kommer også tiden og ressursene klubben bruker på spillerutvikling.

Elvis
G14-trener Espen Elvemo

Foruten FKH Akademiets egen trenerutvikler, der nyansatte Henrik Clausen har ersattet sin danske landsmann og forgjenger Klaes Egel Rasmussen, og dennes rolle i arbeidet med å utvikle trenere i utviklingsklubbene, har også akademiets G14-trener Espen Elvemo og G12-trener Christoffer Kydland svært aktive roller som primus motorer og kursinstruktører. 

- Trenerkursene er et samarbeid med NFF Rogaland og hvor vi bruker vår kompetanse som Eliteserieklubb ut mot alle samarbeidsklubbene. Vi er veldig godt fornøyd med samarbeidet vi har med kretsen på dette området og for oss i FK Haugesund er det både inspirerende og viktig å være ute i regionen og bidra med input til klubbene, sier Espen Elvemo. 

Søren Lykke
Akademisjef Søren Lykke.

FKH Samarbeid

Alt arbeid i regi av FKH Akademiet som gjøres med og mot samarbeidsklubbene hører hjemme under 'FKH Samarbeid' som er et initativ for stimulere utviklingsmiljøet i samarbeidsklubbene og bidra til samhold og en felles ambisjon og forståelse for talentutviklingen i regionen. 

I dette samarbeidet ligger at FK Haugesund bidrar med trenerkrefter ute i samarbeidsklubbene samt arrangerer utviklingsforum og andre møteplasser for trenere og/eller spillere i de mer enn 50 klubbene.

- I vår modell hvor vi har trenere med god kompetanse og med god utdanning som siden tilbyr å utdanne trenerne i lokalsamfunnet tror jeg er helt avgjørende for å skape enda bedre miljøer, sier akademisjef Søren Lykke.

Og Lykkes ambisjon på vegne av FKH Akademiet er klar. Det er å sammen med de regionale breddeklubbene sørge for at Norges beste miljø for trener- og spillerutvikling skapes akkurat her - i nordfylket.

Annonse fra Eliteserien: