HAUBO er med på Maakeveggen

- Vi føler det er viktig å støtte en så viktig lokal institusjon som FKH.

Maakeveggen er et initiativ som retter seg mot både privatpersoner og mot næringslivet. Og responsen har vært fabelaktig. Blant de aller første som snudde seg rundt blant bedriftene og bestilte seg en egen murstein finner vi HAUBO. Boligbyggelaget som siden 1946 har bygget og forvaltet borettslag og sameier på Haugalandet og som i fjor dessuten sikret seg navnet på Haugesund Stadions nye tribune i sør.

Maakeveggen: Her bestiller du en egen murstein til din bedrift

Administrerende direktør Svend Inge Stueland er klar på hvorfor HAUBO responderte så raskt på initiativet.

- FKH er kanskje den som merker pandemien mest, da det er FKH som kanskje er det kulturtilbudet som benyttes av flest på Haugalandet, med flere tusen tilstede annenhver helg i sesongen. Dette er nå umulig å gjennomføre, med den konsekvens at FKH mister viktige billettinntekter. Og billettinntektene er en av de viktigste inntektskildene for FKH, sammen med sponsorinntekter. Og FKH rammes kanskje dobbelt, ved at mange samarbeidspartnere velger å trekke seg pga økonomiske utfordringer som følge av pandemien. Slikt sett rammes FKH på flere fronter. Da er det viktig for de lokale bedriftene som kan - stiller opp.

Venter på åpningen av tribunen

HAUBO-tribunen på Haugesund Stadion skulle egentlig åpnes til den opprinnelige hjemmepremieren mot Rosenborg i april. Slik ble det ikke. Nå avventer man dagen da tribunen endelig kan tas i bruk i forbindelse med kamp - og det er en forventingsfull Stueland som ser frem til å ønske både HAUBO-medlemmer og andre velkommen til de nye fasilitetene i sør.

- Vi har sett fram til dette nå i nesten to år, og vi gleder oss voldsomt til at våre medlemmer kan samles på en tribune hvor de kan kjøpe billetter til nedsatt pris. Vi synes det var på sin plass at akkurat denne tribunen bærer HAUBO navnet, da den ligger tilknyttet et av de mange boligselskapene vi forvalter, nemlig Sameiet Stadion Terrasse, som er bygget av A. Utvik AS. 

Haubo 3
Haubo-tribunen sto klar til sesongen 2020.

Som HAUBO-medlem kan man når koronakrisen tillater det benytte seg av svært gunstige tilbud på billetter til Haugesund Boligbyggelags egen tribune. Tilbudet føyer seg inn i rekken av gunstige ordninger man som medlem kan benytte seg av i hverdagen.

- Vi er opptatt av å tilby våre medlemmer gunstige avtaler hvor avtalen med FKH er et godt eksempel. Ellers har vi en rekke avtaler med lokale leverandører som vi har inngått. Mye av dette er er naturlig nok boligrelatert. I tillegg til en mengde nasjonale avtaler som HAUBO-medlemmene nyter godt av gjennom Fordelskortet.

FK Haugesund bidrar til lokal identitet

HAUBOs administrerende direktør gjør seg mange tanker om betydningen av å ha FK Haugesund som lokal fanebærer i denne delen av Sør-Vestlandet.

Vi synes det er veldig viktig. Det har med identitet å gjøre. Vi må være stolte av regionen vi bor i. Vi blir presset på mange områder av Stavanger- og Bergensregionene. Vi ser flere eksempler på fusjoner og samarbeid hvor det oppfattes som naturlig at det er «storebror», spesielt i sør, men også i nord som skal sitte i førersetet. Her mener jeg at FKH spiller en rolle som identitetsskaper for oss som bor på Haugalandet. Det har noe med å være stolte over vårt eget, og det er vel ingenting som føles bedre når vi hamler opp med Viking eller Brann. Og heller ingenting som føles verre når vi sliter mot de.

Haubo 2
Haubo-medlemmer kan kjøpe rabatterte sesongkort på boligbyggelagets tribune.

Mange fellesnevnere

Likeheten mellom å drive et boligbyggelag og en fotballklubb er større enn man kanskje skulle tro. Ikke minst er motivasjonen for å levere til omgivelsene en sterk fellesnevner. For HAUBO handler det om å bidra til at eierne - det vi si alle medlemmene - får mest mulig igjen for medlemsskapet.

- HAUBO er det eneste lokale boligbyggelaget. Vi er et samvirkeforetak som er eid av våre medlemmer, og går på jobb hver dag for å gjøre livet i et borettslag eller sameie tryggere på alle måter. Vi forvalter nå nesten 180 borettslag og sameier, med over 5.300 boliger. Vi har hatt en god vekst de siste årene, og vi tar det som et tegn på at de som er kunder hos oss mener at vi gjør en god jobb - og det har vi tenkt å fortsette med! avslutter Svend Inge Stueland entusiastisk.

Slik bestiller du

En plass på ‘Maakeveggen’ koster 1000 kroner for privatpersoner og 5000 kroner for bedrifter.

Du kan bestille på to måter:

1. Bruk Vipps-nummer 597411 hvis du ønsker å kjøpe en plass på ‘Maakeveggen’ og presisér i meldingsfeltet hvilket navn du vil ha på mursteinen og i hvilken inngang du ønsker at navnet ditt skal henge.

2. Du kan også bestille ved å betale til FK Haugesunds kontonummer 35206175743 og skrive navnet du vil ha på mursteinen og - ønsket plassering på stadion i meldingsfeltet.

Spørsmål og informasjon

Du kan også kontakte oss på mail dersom du ønsker mer informasjon eller har spørsmål til hvordan du kjøper deg plass på Maakeveggen.

Annonse fra Eliteserien: