Haugar trår til på Maakeveggen

- Vi ser på det som at foreldre gir starthjelp til barna i etableringsfasen.

Daglig leder i SK Haugar, Roald Osmundsen, bruker en sammenligning mange kan kjenne seg igjen i når han forklarer hvorfor moderklubben har valgt å støtte 'Maakeveggen' med 25 000 kroner.

- Som en av to moderklubber ser vi på det som å hjelpe avkommet nå som situasjonen krever det, sier Osmundsen mens han lar blikket streife over noen av de mer enn 700 navnene som så langt inngår i Maakeveggen.

Motivasjon for unge spillere

Sportsklubben Haugar stiftet FK Haugesund sammen med Djerv 1919 tilbake i 1993 og har siden samarbeidet tett med byens toppfotballklubb på mange områder. 

- For oss i Haugar har det å kunne tilby nærhet til toppfotballen for alle som spiller i klubben vår vært avgjørende. Å ha en Eliteserieklubb på Haugalandet er en enorm motivasjon for våre unge fotballspillere som drømmer om å en dag spille for FKH og viser at det å bli god nok for det aller beste nivået er innen rekkevidde også her i Haugesund. Det gir smitteeffekter over på oss og våre aktiviteter.

I dagens FK Haugesund har både Christian Grindheim og Kristoffer Gunnarshaug lagt grunnlaget for sin fotballfaglige utvikling i Haugar, og sportsklubben i blått og hvitt er også godt representert med spillere på de aldersbestemte lagene i FKH Akademiet.

Macron Arena
Macron Arena. Foto: SK Haugar.

Toppfotball gjennom mange tiår

Selv om seniorfotballen på herresiden ikke lenger har det samme suset som tilbake i velmaktsdagene på slutten av 70- og begynnelsen av 80-tallet da både cupfinale, spill i øverste serie og europacup var en del av hverdagen, har Haugar likevel smakt på toppfotballen i nyere tid gjennom klubbens damelag som sist spilte i Toppserien på midten av 90-tallet og ellers har alternert mellom nivå to og tre i det norske seriesystemet.

Klubben har også i alle år hatt noen av landets aller beste jentelag og produserer jevnlig både aldersbestemte landslagsspillere og toppseriespillere, nå sist Kristina Svandal på Jenter 16-landslaget.

"Terriers"

FK Haugesunds daglige leder John Harald Log ser frem til å profilere moderklubben på Maakeveggen.

- Vi samarbeider tett med Haugar på mange områder, ikke minst i forhold til gatelaget og damesatsingen vi startet opp med i vår, og synes det er veldig oppmuntrende at de vil bidra til at avkommet skal klare seg best mulig ute i den store verden. Når vi får en slik støtte og ryggdekning fra moderklubbene som vi gjør blir ingen utfordring for stor i møte med tidene vi er inne i, sier Log.

I dag løper spillere på mer enn 70 gutte- og jentelag rundt med Haugar-logoen på brystet og nyter godt av blant annet flunkende nye fasciliteter i Macron Arena (Haugarhallen). Klubben som så dagens lys tilbake i 1939 og siden gikk sammen med Djerv 1919 om å stifte FK Haugesund for snart 27 år har med andre ord et fundament som vil sørge for at 'Terriers' også i fremtiden vil være en sentral bidragsyter til oppvekstmiljøet for barn og unge på Haugalandet. Og i oppdragelsen av poden på Haugesund Stadion. 

Kjøp en murstein med navnet ditt på

‘Maakeveggen’ er din anledning til å sette et permanent avtrykk etter deg på stadion. Som FK Haugesund-supporter.

Du kan bestille på to måter:

1. Bruk Vipps-nummer 597411 hvis du ønsker å kjøpe en plass på ‘Maakeveggen’ og presisér i meldingsfeltet hvilket navn du vil ha på mursteinen og i hvilken inngang du ønsker at navnet ditt skal henge.

2. Det er også mulig å bestille ved å betale til FK Haugesunds kontonummer 35206175743 og skrive navnet du vil ha på mursteinen og - ønsket plassering på stadion i meldingsfeltet.

En plass på ‘Maakeveggen’ koster 1000,- for privatpersoner og 5000,- for bedrifter.

Annonse fra Eliteserien: