Hedrer "Foffo" og fire andre FKH-personligheter

Maakeberget bidrar med seks mursteiner i Maakeveggen og benytter anledningen til å hedre de som hedres bør.

Maakeveggen vokser seg stadig større og sterkere og nylig tok supporterklubben Maakeberget kontakt for å bestille, ikke bare én, men... to, tre, fire, fem ... seks (!) steiner. Alle dedikert til helt bestemte personer og formål.

Maakeveggen: Slik får du navnet ditt på FKH-monumentet.

Randi Hettervik Flesjå i supporterklubben forklarer at det, foruten ønsket om å støtte opp om klubben, er en klar tanke bak valget av navnene som skal henge på Maakeveggen. Alle har det til felles at de er del av FKH-familien og FKH-historien.

- At vi landet på disse personene var et valg styret i Maakeberget tok sammen. Bala Garba var en av de første utenlandske spillerne som kom til til vår klubb, om ikke han var den første. Han er godt kjent rundt om i Norge og vi setter veldig stor pris på ham. Alltid et smil når vi ser han, alltid et fint ord, et klapp på skulderen.

Rodolfo Rodriguez, en av cupheltene fra 2007, står også Maakeberget ekstra nær.

- "Foffo" er den som Maakeberget fikk sansen for og han fikk sansen for oss. Vi har vært hans ekstra familie. Han dro hjem til Costa Rica etter å ha sendt oss til vår første cupfinale i 2007 og vi har hatt kontakt med han siden. Han har også vært gjest på vår supportergalla.

Favner bredt

En stein vies også "Folen" og kona Hilde. Gjennom 15 år var Alf Ole "Folen" Olsen og kona Hilde materialforvaltere i FK Haugesund og meget populære sådan. Alf Ole Olsen døde i august i fjor - kona Hilde noen år tidligere.

- "Folen" og Hilde er helt naturlig. Begge var et ansikt utad i bymiljøet for FK Haugesund og er æresmedlemmer i Maakeberget. 

Gatelaget velsignes også med en egen stein i Maakeveggen. Det samme gjør Vegar Tollesen Skogerbø. Vegar døde av leukemi bare seks år gammel, men ble tidlig en stor FKH-supporter. Og er absolutt ikke glemt av Maakeberget. 

- Vi ønsker også å vise at vi setter pris på jentene og guttene på Gatelaget. De er en del av FKH og de setter pris på Maakeberggjengen - og vi setter pris på dem. Vegar var den lille gutten som Maakeberget tok til sitt hjerte. Han var FKH-fan på sin hals, helt til hans lille kropp reiste til Lykkelandet. Maakeberget har hatt banner av Vegar og dette «lever» enda. Vi har også tatt kontakt med mammen til Vegar, Jill Arlen Tollessen Skogerbø, og hun kan fortelle at dette setter hun veldig stor pris på, forteller Hettervik Flesjå.

Maakeberget 12
Maakeberget - FK Haugesunds 12. mann. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Maakeberget på Maakeveggen

Den sjette og siste steinen vil Maakeberget pryde selv.

- Så ville vi ha en stein selv også. Supporterklubben ønsker å sette merke etter seg. Supporterklubben skal være der for laget som til enhver tid løper ut på matta. Vi skal være den 12 mann!

Selv om sesongen, ihvertfall i starten, vil arte seg ganske annerledes enn en normalsesong gjør Maakeberget likevel sine forberedelser med tanke på å støtte FK Haugesund også selv om tribunelivet foreløpig blir begrenset. 

- Det er ikke lett å forberede seg til en sesong hvor man egentlig ikke får vite om en får være med innenfor gjerdene. Men supportere trenger som spillerne, tid til og forberede sesongen som eventuelt vil komme. Vi holder på å lage både flagg og bannere. Sangstemmen øver hver og en på selv hjemme, i dusjen, ute på tur i marka, på terrassen, eller andre steder det kan synges alene eller sammen med andre. Håper at vi får litt av sesongen med oss, men reglene bestemmer. 

Klar oppfordring

Usikkerheten om hva sesongen vil bringe til tross - Maakeberget er klare på at man ønsker å gjøre det absolutt beste ut av situasjonen og gi gass også i 2020.

- Vi ønsker alle medlemmene våre en riktig god sommer og oppfordrer alle til å kjøpe stein til Maakeveggen. I tillegg håper vi at dere også betaler medlemskontingenten til oss i Maakeberget, på konto 3333.07.19198 med 150,- for barn og 300,-  for voksne. Vi trenger dere når vi starter opp, avslutter Hettervik Flesjå.

Slik bestiller du

En plass på ‘Maakeveggen’ koster 1000 kroner for privatpersoner og 5000 kroner for bedrifter.

Du kan bestille på to måter:

1. Bruk Vipps-nummer 597411 hvis du ønsker å kjøpe en plass på ‘Maakeveggen’ og presisér i meldingsfeltet hvilket navn du vil ha på mursteinen og i hvilken inngang du ønsker at navnet ditt skal henge.

2. Du kan også bestille ved å betale til FK Haugesunds kontonummer 35206175743 og skrive navnet du vil ha på mursteinen og - ønsket plassering på stadion i meldingsfeltet.

Spørsmål og informasjon

Du kan også kontakte oss på mail dersom du ønsker mer informasjon eller har spørsmål til hvordan du kjøper deg plass på Maakeveggen.

Annonse fra Eliteserien: