Hedrer 'Suren'

Arvid 'Regy' Gabrielsen benytter Maakeveggen til å minnes en gammel venn.

Alle som på et eller annet nivå er involvert i fotballen på Haugalandet - det være seg som spiller, trener eller lagleder de siste 50 årene - kjenner Arvid Gabrielsen. Eller bare 'Regy' som han er aller best kjent som.

Veteranen er fast inventar på FKH-treninger - og følger for tiden øktene fra utsiden av gjerdene på Haugebanen - og har gjennom et langt liv hevet seg over klubbfarger til beste for fotballen og utviklingen av unge spillere på Haugalandet.

Offisielt har Regy hatt sin forankring i Haugar, men perspektivet har alltid favnet mye bredere enn som så. I særdeleshet har keeperfaget ligget hjertet nær i alle disse årene - samt ideen om at fotball er for alle, noe som blant annet har resultert i at det hvert år arrangeres en egen fotballturnering under navnet 'Regy Cup' som retter seg spesielt mot de nest beste.

Livslangt vennskap

Et langt liv i fotballen har også resultert i mange bekjentskaper og vennskap. Og spesielt et trekkes frem av Regy når han som så mange andre investerer i murstein i Maakeveggen. Skjønt her må flertallesformen mursteiner benyttes. Regy har nemlig kjøpt fem steiner til Maakeveggen og en av de dedikeres til Sverre Sørhus. Også kjent som 'Suren' - FK Haugesunds kanskje mest kjente og profilerte supporter - som gikk bort i 2014.  

- Vi møttes da vi var små og 'Suren' truet meg med bank hvis jeg ikke meldte meg inn i Haugar, humrer Regy.

Siden forble duoen venner gjennom livet.

Regy 2
Regy følger FKH-treningene - også i koronatider.

Superpatriot

Nå ønsker Regy å hedre sin avdøde venn på Maakeveggen med en stein som skal henge lett synlig i inngangen til tribunen i øst hvor 'Suren' pleide å stå under kamp og servere sine relativt ufiltrerte kommentarer. Kommentarer som siden resulterte i både rikskjendis-status og - ikke minst - et stort tomrom på stadion.

Mange vil si at 'Suren' var den som først og fremst satte Haugesund på fotballkartet i årene da den sportslige suksessen uteble og byens største fotballklubber i all hovedsak bedrev ørkenvanding i lavere divisjoner. 

- Vi kjente hverandre i 64 år og pleide å stå sammen og først se Haugarkamper gjennom mange tiår og siden FK Haugesunds oppgjør på Haugesund Stadion, sier Regy når han skal forklare hvor sterkt vennskapet var.

I tillegg til sin avdøde venn vier Gabrielsen også en stein til støttekontakten sin og de tre siste - som seg hør og bør - til seg selv. Og påskriften blir enkel. Det kan ikke bli noe annet enn 'REGY'.

Haugalandets eneste levende legende - ihvertfall innen fotballen.

Slik bestiller du

En plass på ‘Maakeveggen’ koster 1000 kroner for privatpersoner og 5000 kroner for bedrifter.

Du kan bestille på to måter:

1. Bruk Vipps-nummer 597411 hvis du ønsker å kjøpe en plass på ‘Maakeveggen’ og presisér i meldingsfeltet hvilket navn du vil ha på mursteinen og i hvilken inngang du ønsker at navnet ditt skal henge.

2. Du kan også bestille ved å betale til FK Haugesunds kontonummer 35206175743 og skrive navnet du vil ha på mursteinen og - ønsket plassering på stadion i meldingsfeltet.

Spørsmål og informasjon

Du kan også kontakte oss på mail dersom du ønsker mer informasjon eller har spørsmål til hvordan du kjøper deg plass på Maakeveggen.

Annonse fra Eliteserien: