Hjem fra Sunnmøre med poeng

FKH 2 har startet ferden oppover tabellen.

Det var en fornøyd Espen Bull-Tornøe som sammen med spillerne returnerte til Haugesund søndag kveld etter å ha kapret sesongens første poeng i Norsk Tipping-ligaens avdeling fire.

Med 3-3 borte mot Spjelkavik ble poengbarrieren brutt etter en solid opptreden i møte med et fysisk meget robust lag. Bull-Tornøe omtalte etter kampen de første 45 minuttene som "meget gode", hvor FKH-rekruttene både var direkte og gode på andreballer.

4-5-1

Taktikken med å ligge lavt i 4-5-1 ga rom for FKH-kontringer og man evnet å produsere en lang rekke store sjanser. Der man tidligere i sesongen har slitt med uttellingen opplevde man derimot en skikkelig vårløsning på Spjelkavik Stadion søndag ettermiddag og allerede etter seks minutter hadde Mats Esperø sendt FKH 2 i ledelsen.

Thomas Horneland doblet ledelsen midtveis i første omgang, og etter 63 minutter, på stillingen 2-1 til FKH 2, serverte Kristoffer Velde et av sine etterhvert velkjente skudd fra distanse og sendte FKH 2 opp i ledelsen 3-1. Avstand? 35 meter. Det skal scores mange mål på Sunnmøre denne sesongen om ikke det blir årets mål på Nordvestlandet.

Poeng

To baklengsmål det siste kvarteret i møte med et Spjelkavik som lempet alt av baller inn for duellspill i FKHs 16-meter etter pause innebar at oppgjøret til slutt endte 3-3. Uansett - sesongens første poeng er innkassert. Lørdag 27. mai venter ny kamp - hjemme på Haugebanen mot Sogndal-laget Fjøra.