I tykt og tynt

Haugesund Sparebank fortsetter som samarbeidspartner i to nye år.

I med- og motgang. I sol og regnvær. Haugesund Sparebank er der alltid for FK Haugesund.

Haugesund Sparebank: Lokal, nær og personlig

Nylig kunne administrerende banksjef Bente Haraldson Syre og FK Haugesunds daglige leder Eirik Opedal gi hverandre håndtrykket som innebærer at Haugesund Sparebank fortsetter som Gullmåke-partner i FKH-familien de to neste årene.

- Som lokal sparebank er vi opptatt av å ta samfunnsansvar, der vi også i fremtiden skal være en viktig bidragsyter for lokale lag og foreninger, inkludert FKH. FKH har etablert en sterk merkevare på Haugalandet, med gode holdninger og eliteseriespillere som vil være viktige forbilder for yngre spillere i andre klubber. I tillegg er det også viktig for oss å støtte opp om det positive arbeidet FKH gjør utenfor banen, som Gatefotballen, sier Haraldson Syre i anledning avtalen.

For sparebanken er det viktig å være en del av nettverket som FK Haugesund tilbyr sine samarbeidspartnere

- Det er en viktig arena der vi kommer i kontakt med folk og knytter gode bekjentskap på tvers av bedrifter og bransjer. Vi får et godt kjennskap til det lokale næringslivet, som gir økt bevissthet og fokus på å bruke lokale ressurser og tjenester vi har tilgjengelig i nærområdet.

Tar samfunnsansvar

Haugesund Sparebank er en viktig støttespiller for svært mange lag og foreninger rundt omkring på Haugalandet. Og det støtte opp under lokale aktører innen idrett og kultur m.m er en del av et større samfunnsansvar som banken ønsker å ta. Så også i møte med FK Haugesund hvor man gjennom en årrekke har sluttet opp om toppfotballsatsingen i byen. 

Bente Haraldson Syre forklarer.

- Vi mener det er viktig for regionen vår at vi har en fotballklubb som er med i eliteserien, og ikke minst at de klarer å hevde seg der. Det er samlende for regionen å ha et fotballag i eliteserien. Det skaper stolthet, identitet, og bygger samhold. Å heie frem laget ditt sammen; å diskutere søndagens kamp under lunsjen mandag; å ha lokale helter våre unge følger med på: Det er viktig. I tillegg bidrar FKH sine kamper på eliteserienivå til å trekke folk til Haugesund, slik at flere tilreisende får oppleve vår region. FKH setter regionen vår på kartet!

JUBEL

Haugesund Sparebank står i 2019 også bak storsatsingen 'Jubel' på Haugesund Stadion der både idrettsklubber og alle andre lokale lag og foreninger kan vinne store og kjærkomne tilskudd til klubbkassa gjennom å skape stemning når FK Haugesund spiller kamper på Haugesund Stadion.

Ved årets slutt kårer man en vinner som innkasserer hele 60 000 kr for innsatsen som er lagt ned - og ellers vanker det henholdsvis 20 000 kroner og 10 000 kroner til de som blir nummer to og tre i kåringen.

Fornøyd med de nye spillerne

Åtte nye ansikter har sjekket inn i FKHs spillerstall i løpet av vinteren. Hvorav flere har markert seg sterkt i sesonginnledningen.

- FKH har bygget opp en god stall – nå gjelder det å finne formen sammen som et lag. Vi har troen på at disse spillerne vil tilføre laget mye bra denne sesongen.

Betyr det noe ekstra at Jostein Grindhaug er tilbake som hovedtrener?

- Jostein virker som en dyktig og klok trener. Samtidig er han en menneske-person. Det siste er viktig, for fremgang og prestasjoner sitter i hodet. Du må jobbe like mye med psyken som med fysikken. Og så er han jo veldig god utenfor klubben: Han er personlig og fritt-talende.

Lokal, nær og personlig

Og hva setter Sparebanken høyest? Suksess i hjemlig serie og cup eller fremgang i Europa den kommende sesongen?

- Vi er jo lokale, nære og personlige, så for Haugesund Sparebank setter vi helt klart suksess i hjemlig serie og cup aller høyest. Men vi er glade i Europa også, altså!

Haugesund Sparebank ble etablert i 1928, og er i dag den eneste lokale sparebanken i Haugesund. Banken har i dag over 70 ansatte fordelt på seks kontorer i henholdsvis Sveio, Ølen, Skjold, Aksdal, Vikedal og Langevåg foruten to kontorer i Haugesund. Banken er en viktig bidragsyter til lokalmiljøet og bidro i 2018 med over 9 millioner i sponsorstøtte fordelt på rundt 150 lag og foreninger i bankens område. I tillegg delte banken ut 3 millioner kroner fra bankens gavefond til ulike almennyttige formål.

Les mer om FK Haugesunds Gullmåkepartner Haugesund Sparebank.

Annonse fra Eliteserien: