- Jeg er en ledertype

Benjamin Karamoko fant raskt tonen med FKH-spillerne.

Det skulle ta temmelig nøyaktig fire og et halvt minutt fra Benjamin Karamoko ankom FK Haugesunds treningsleir i Marbella til han var blitt "en av gutta" i Spania.

Den 22 år gamle midtstopperen beskriver seg selv som en tøff og aggresiv forsvarsspiller med lederegenskaper og kunne via Bruno Leite som tolk fortelle at førsteinntrykket av spillere og trenere var veldig bra.

Søderlund i kulissene

Karamoko ankom treningsleiren på tidligere Saint Etienne-lagkamerat Alexander Søderlunds anbefaling - og tysværbuen hadde rukket å sette fransk-ivorianeren godt inn i hva som ventet han i møte med FK Haugesund.


Se hele intervjuet med Benjamin Karamoko i vinduet over.

Lang fartstid i Saint-Etienne

Benjamin Karamoko er opprinnelig fra Paris, men har tilbragt fotballkarrieren i AS Saint-Etienne siden 2012, kun avbrutt av et utlån til hovedstadsklubben US Creteil-Lusitanos i 2016/17-sesongen. 

Den robuste midtstopperen har i all hovedsak spilt for Saint-Etiennes reservelag, men står med tre kamper for Saint-Etienne i den franske toppserien Ligue 1 og var i aksjon for klubbens A-lag så sent som 24. januar da Karamoko, Søderlund & Co. møtte Troyes i Coupe de France.

Karamoko har også representert Elfenbenskysten på U23-nivå.

Annonse fra Eliteserien: