- Jeg er en ledertype

Benjamin Tiedemann liker dirigentrollen.

Benjamin Tiedemann rakk både å signere for FH Haugesund og siden trene med sine nye lagkamerater i løpet av noen korte formiddagstimer tirsdag, og etter endt økt ble det endelig tid for 25-åringen til å presentere seg nærmere for sitt nye publikum på Haugalandet.

Midtstopperen kommer fra FC Nordsjælland som søndag kveld sikret seg plass i Medaljespillet - det vil si sluttspillet for lagene som endte på øvre halvdel av den danske Superligaen - men ser frem til å gå løs på en flunkende ny sesong i Norge.

Tiedemann eller Hansen?

Først av alt. Navnet. Bruker han alle tre navnene?

- Nei, jeg foretrekker egentlig Benjamin Tiedemann. Det er litt mer spesielt enn de andre variantene.

Så, da blir det Benjamin Tiedemann fra nå av.

Det å dra rett fra kontraktssignering til første trening ute i Storhallen på Karmøy passet den nyankomne dansken godt.

- Det var veldig deilig å komme i gang. Det var kjekt å treffe de nye lagkameratene og det var bra tempo i treningsøkten så det var "fedt", sier Tiedemann som gradvis har bygget karriere oppover i det danske divisjonssystemet.

Med chek
Benjamin passerte den medisinske testen med glans.

Liker å dirigere troppene

Skal man tro rapportene fra Danmark er det en spillende midtstopper og ledertype som nå kommer til klubben. Det nikker han bekreftende til.

- Ja. Jeg er en forsvarsspiller som liker å ha ballen og å bruke den og så elsker jeg å forsvare territoriet. Jeg er også en ledertype på banen som liker å dirigere og sørge for at vi ligger riktig i posisjonene og lignende.

Interessen fra FK Haugesund har han kjent til en liten stund.

- Jeg fikk vite om interessen fra FK Haugesund for en tid tilbake, men tenkte ikke så mye over det i begynnelsen. Så ble det hele etterhvert veldig konkret og jeg tok en prat på hjemmebane og tenkte at dette var en veldig fin mulighet for meg.

Forhørte seg med gamle FKH-spillere

Benjamin forhørte seg også med tidligere danske spillere i FKH om hva som ventet i Haugesund.

- Jeg forhørte meg med andre spillere som har vært her tidligere og fikk vite at det er en veldig fin klubb å være i. Deretter googlet jeg en hel del om byen og klubben. Med fjerdeplass forrige sesong og europacupspill i vente denne sommeren var det ikke noe jeg egentlig trengte så mye tid på og etter et par dager var ting avklart.

I Haugesund blir Benjamin Tiedemann gjenforent med en gammel kjenning. Fra sin tid som ungdomsspiller i Næsby Boldklubb stiftet han i sin tid kjennskap med FK Haugesunds assistenttrener Sebastian Brydegaard. 

- Det gjør det litt enklere at jeg kjenner noen fra før av, spesielt nå i starten, og selv om den norske kulturen er veldig lik den danske er det kjekt å ha en dansk bekjent her, men jeg kommer til å ha det samme profesjonelle forholdet til han som til alle andre i klubben.

Fra sesonginnspurt til seriestart

Og helt til slutt. Er han klar til seriestart om to uker?

- Ja. Jeg kommer i riktig god form. Jeg har ikke spilt de aller siste kampene for Nordsjælland, men holdt meg i god form med reservelagskamper og forsøker egentlig alltid å være i god fysisk form, avslutter FK Haugesunds nyeste signering. 

Annonse fra Eliteserien: