Kald sesongavslutning for G16

Thor Ødegaard og FK Haugesund møtte Molde i Romsdalen.

Sprengkaldt da FK Haugesunds G16-lag avsluttet sesongen i nasjonal serie med bortekamp i Molde søndag kveld.

I kulda på Reknes-banen var det hjemmelaget som kom best i gang i kampen. FKH-spillerne rotet med touchene og hjemmelaget fikk flere gunstige brudd sentralt i banen. Etter 13 minutter kontret da også Molde inn kampens første mål.

Målsnik fra Djerv 1919

FK Haugesund overtok styringen i kampen etter at hjemmelaget hadde tatt ledelsen og spesielt høyresiden med Mathias Tjoland (Vedavåg) og Thor Ødegård (Skjold) skapte mange gunstige gjennombrudd. Duoen hadde da også forspillet til utlikningen i det 33. minutt. Etter et fint angrep var det målsniken Sondre Klaussen Øvrebø (Djerv 1919) som plasserte ballen i nettet etter et innlegg. Dermed 1-1 til pause.

2. omgang ble en jevn og fin batalje mellom to gode lag som begge skapte farligheter, men der FK Haugesund både hadde de flest og størst sjanser uten å få uttelling. I kampens siste 10 minutter var det FK Haugesund som etablerte et trykk rundt Moldes 16-meter men det ble likevel hjemmelaget som kunne juble til slutt. Først endte en fin kontring av hjemmelaget med nettsus bak FKHs sisteskanse Markus Berge (Ølen) og siden kontret Molde inn nok et på overtid etter at FK Haugesund sendte alt av spillere i angrep i håp om utlikning. Dermed 3-1 til vertene som sluttresultat.

- God læring å møte de beste

Trener Øyvind Hompland var tross resultat fornøyd med svært mye av det hans gutter foretok seg.

-En spillemessig god kamp av oss, hvor vi gjør mye bra både med og uten ball, men vi blir straffet de gangene vi bommer i offensiv markering, og Molde får kontret på oss. Det er også dette som er så bra med disse nasjonale kampene. Små og større feil blir knallhardt straffet når man er oppe mot noen av landets beste spillere på alderstrinnet og dette gjør at slike kamper gir veldig god læring inn mot hva som kreves for å spille mot de aller beste.

Vegard Solheim (Skjold) gjord nok en gang en god prestasjon på midten og bidro med løpskraft og pasninger i lengderetningen som skapte både gjennombrudd og målsjanser. Mathias Tjoland (Vedavåg) viste at den harde innsatsen han legger ned i treningshverdagen begynner å gi resultater og karmøybuen bidro mye på sin høyreside sammen med Thor Ødegård (bildet) fra Tysvær. Også Andreas Endresen (Skudenes IL) kom innpå i 2. omgang og viser sitt offensive repertoar, selv om målet uteble denne gangen.

FK Haugesund ender dermed høstsesongen på 13 poeng i nasjonal serie, noe som har først laget opp på tredjeplass i sin avdeling. Med to gjenstående kamper kan dog Brann fortsatt passere FK Haugesund på sluttabellen.