Kjøpte den første steinen

Tidligere ordfører Einar Steensnæs var førstemann som bestilte plass på Maakeveggen.

Fredag ettermiddag lanserte vi Maakeveggen og det gikk ikke mange minuttene før den aller første bestillingen ble registrert. Den kom fra Einar Steensnæs. Tidligere ordfører i Haugesund, forhenværende statsråd og - sist, men ikke minst - sesongkortholder og FKH-supporter gjennom mange år.

Maakeveggen: Få navnet ditt på Haugesund Stadion

- Jeg skjønte jo at pandemien ga FKH store økonomiske problemer pga bortfall av billettinntekter og reduserte bidrag fra sponsorer. Permitterte spillere og stab sier sitt. Jeg har hatt mange fantastiske opplevelser med FKH på Stadion, og det må vi sikre også for fremtiden så da ideen med Maakeveggen dukket opp, var det enkelt for meg å melde meg på, sier kjøperen av den aller første stenen til Maakeveggen.

Fotballinteressen henger igjen fra barnsben av, selv om egen karriere på gresset ble av det kortvarige slaget.

- Jeg er gammel Vardgutt, riktignok med en kort, mislykket karriere som småguttspiller. Men interessen for fotball har holdt seg og lever videre gjennom FKH.

Cupfinale2019_2
Einar Steensnæs var selvsagt på plass i Oslo under cupfinalehelgen i fjor.

Brenner for samarbeid

Som tidligere politiker på både lokalt-, nasjonalt- og internasjonalt nivå ligger samarbeidstanken Einar Steensnæs varmt om hjertet. Sammen kan man utrette store ting - noe oppslutningen rundt FK Haugesund på Haugalandet og i Sunnhordland er et godt eksempel på.

- Jeg tror det er kjempeviktig at vi har en toppfotballklubb her i regionen. FKH er en viktig identitetsmarkør både for byen og distriktet og Haugalandet blir presentert i sports- og nyhetssendinger gjennom hele fotballsesongen. Det er nesten rørende når karmøybuer, tysværhegrer, sveibuer, vindafjordinger og haugesundere markerer samhold når de heier taktfast sammen på Stadion: Haugesund, Haugesund, Haugesund… Et eksempel til etterfølgelse for politikerne spør du meg, utdyper den tidligere ordføreren i Haugesund.

Samles på Macron-tribunen

Kampdag på stadion handler dog om mer enn bare resultater. For Einar Steensnæs er FK Haugesund noe som favner hele storfamilien og som innebærer at Macron-tribunen er et fast samlingspunkt på hjemmekamper.

- På Stadion sitter jeg bl.a. sammen med svigersønn, et barnebarn og hans bestefar. Det gjør fotballkampen også til en bra sosial opplevelse. Målene, brente muligheter, tvilsomme dommeravgjørelser osv, alt deles og drøftes. Noen ganger får også dommeren grei beskjed fra en samlet familie.

Einar Steensnæs har også en fast "sparringspartner" utenfor Haugalandet. Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik.

- Jeg diskuterer mye fotball med min gode venn Kjell Magne. Han heier dessverre bare på FKH når dette ikke truer Moldes posisjon på tabellen, men han er særlig begeistret når FKH slår Rosenborg. På den annen side liker han ikke å bli minnet om da FKH slo Molde 5-0 på Stadion 29.mai 2011, avslutter Einar Steensnæs. Kjøperen av den aller første steinen i Maakeveggen.

Stadion_15062019
Hjemmekamp. Den faste gjengen møtes på Macron-tribunen.

Slik bestiller du

En plass på ‘Maakeveggen’ koster 1000 kroner for privatpersoner og 5000 kroner for bedrifter.

Du kan bestille på to måter:

1. Bruk Vipps-nummer 597411 hvis du ønsker å kjøpe en plass på ‘Maakeveggen’ og presisér i meldingsfeltet hvilket navn du vil ha på mursteinen og i hvilken inngang du ønsker at navnet ditt skal henge.

2. Du kan også bestille ved å betale til FK Haugesunds kontonummer 35206175743 og skrive navnet du vil ha på mursteinen og - ønsket plassering på stadion i meldingsfeltet.

Spørsmål og informasjon

Du kan også kontakte oss på mail dersom du ønsker mer informasjon eller har spørsmål til hvordan du kjøper deg plass på Maakeveggen.  

Annonse fra Eliteserien: