Klart for Start

Jostein møter Sørlandets flaggskip i Storhall Karmøy fredag ettermiddag.

Oppkjøringens fjerde treningskamp står for tur når IK Start gjester Storhall Karmøy fredag ettermiddag. Sørlendingene har etterhvert gjort det til en fin tradisjon å legge en av treningskampene sine før seriestart til Haugalandet og fredagens kamp blir den tredje på like mange år hvor FK Haugesund og IK Start måler krefter.

De gul- og sortkledde ankom Haugesund allerede torsdag - og gjorde det i egenskap av å igjen være et Eliteserielag etter at opprykket fra Obosligaen ble sikret på mest dramatiske vis i den avgjørende kampen mot Lillestrøm før nyttår.

To ubeseirede lag

Start har så langt i vinter slått både Jerv med 1-0 og Mjøndalen med 2-1 i treningskamper - samt beseiret et sammensatt Sørlands-lag med 5-3 tilbake i slutten av januar.

FK Haugesund går til fredagens kamp med henholdsvis 3-1 (Presselaget), 3-2 (Dalian Yifang) og 4-2 (Åsane) fra oppkjøringens treningskamper.

Tilbake i 2018 møttes lagene for første gang i Storhall Karmøy - et oppgjør gjestene den gang vant 2-1, mens FK Haugesund for vel et år siden beseiret Start med 3-1 i tilsvarende oppgjør.

HS
Helge Sandvik er en av to keepere i fredagens kamptropp.

Fokus på det defensive

Jostein Grindhaug har før kampen annonsert at han kommer til å ha ekstra fokus på det defensive fredag ettermiddag, mens Start-trener Joey Hardarsson til klubbens egen hjemmeside ga uttrykk for at han forventer å møte et sterkt FK Haugesund før han og spillerne dro fra Kristiansand torsdag formiddag.

For FK Haugesund vil Mikkel Desler, Thore Pedersen, Kevin Krygård og Niklas Sandberg glimre med sitt fravær - sistnevnte pådro seg en skulderskade på trening tidligere i uken og ventes ute i seks til åtte uker.

IK Start kommer til Haugesund uten Eirik Wichne, Mikael Ugland, Isaac Twum og Eirik Shulze som alle sliter med skader. Det samme gjør Adeleke Akinyemi som har vært skadet i lengre tid. Islandske Gudmundur Andri Tryggvason er heller ikke med til Haugesund.

FK Haugesunds kamptropp

Jostein Grindhaug og assistenttrener Sebastian Brydegaard har tatt ut følgende spillere til fredagens kamptropp:

Helge Sandvik, Frank Stople, Ulrik Fredriksen, Fredrik Pallesen Knudsen, Benjamin Tiedemann, Ben Karamoko, Alexander Stølås, Joakim Våge Nilsen, Christian Grindheim, Mads Berg Sande, Bruno Leite, Kristoffer Gunnarshaug, Mathias Aastvedt Dahl, Torbjørn Kallevåg, Kristoffer Velde, Benjamin Källman og Ibrahim Shuaibu.

Avspark i Storhall Karmøy klokken 16.00.

Pris: 100,- for voksne og 50,- for barn.

Oppgjøret kan også ses på Haugesunds Avis

Annonse fra Eliteserien: