Kledd for suksess

Europa League-kvalifiseringen står snart for tur. Det innebærer et FKH i ny drakt.

Torsdag 29. juni spilles den første kampen i dobbelt-oppgjøret som utgjør første kvalifiseringsrunde i Europa League.

Selv om UEFA har lempet på regelverket og ikke lenger stiller krav til at man benytter et eget design i Europa League-kvalifiseringens innledende runder velger FKH likevel å lansere et nytt draktsett til de forestående kampene.

– For oss er Europa League-kvalifisering en begivenhet vi ønsker å markere. Da er det naturlig å lansere et eget draktsett til disse kampene for med det å poengtere begivenheten av å på ny skulle ut i Europa, sier FK Haugesunds sportslige koordinator Jon Olav Rokstad.

Tori drakt EL
"Tori" i Europa League-drakten.

Umiskjennelig FKH

Hjemmedrakten i Europa League er umiskjennelig FKH-hvit med blå ermer og kanting. Den har også et rutete mønster på fremsiden. Bortedrakten er identisk – dog blå med hvite ermer og kanting. Regelverket innebærer også at antall sponsorer på drakten reduseres.

En av de som har tatt drakten nærmere i øyensyn er Tor Arne Andreassen.

– Jeg synes drakta er fin. Den er umiskjennelig FKH samtidig som den skiller seg merkbart fra draktsettet vi benytter i Eliteserien. Dette er en drakt jeg tror fort kan gå hele veien frem til finalen i mai neste år, sier den alltid like nøkterne 34-åringen.

Trekningen til Europa Leagues to første kvalifiseringsrunder finner sted mandag 19. juni.

Annonse fra Eliteserien: