Målrik helg for G13 og G14

Fornøyd trener etter helgens kamper.

Både G13- og G14-årgangene var i aksjon for FK Haugesund denne helgen. Førstnevnte på Vea, mens fjortenåringene satte kurs for Sola.

For G13 begynte lørdagen med kamp mot Sandnes Ulf  i storhallen og et FK Haugesund som startet med masse energi og var gode i press-spillet.

- I tillegg til energien og det fine presset løste vi spillet fint i lange perioder av kampen, oppsummerte trener Espen Elvemo 3-1-seieren etter kampen.

Christopher Lee (Odda) stupheadet inn 1-0, Trygve Jonassen (Bremnes) la på til 2-0 før samme spiller også gjorde 3-0 litt senere. Sandnes Ulf ga derimot aldri opp og kunne til slutt, etter en meget fin kamp av begge lag, redusere til 1-3 på corner.

- Vi leverte noen fine mål og guttene viste seg fra sin beste side, er Elvemos oppsummering av lørdagens første oppgjør.

Se scoringene fra tre av helgens kamper.

- Kombinasjonene sitter

Senere samme dag ventet ny kamp på Vea. Denne gang mot Viking. Det resulterte i nok en seier - også denne gang med 3-1.

- Mot Viking spiller vi også en meget god kamp. I denne kampen er vi enda råere i presset og i gjenvinningene og jobber knallhardt fra start til slutt. Angrepsspillet er også tidvis meget godt og kombinasjonene sitter. Nok en kjempefin kamp for alle involverte med mye læring og utvikling for alle, sier Elvemo.

Trygve Jonassen var fremme og gjorde 1-0 helt i starten av kampen, etter flott kontringsspill. Samme spiller la på til 2-0 fra straffemerket litt senere før han fullførte hattricket med dagens tredje nettkjenning. Dermed 3-0. Viking reduserte siden en gang i 2. omgang etter et fint innlegg og en påfølgende flott volley.

Trener Espen Elvemo la ikke skjul på at han var fornøyd med det meste denne lørdagen.

- Vi ser ut som et FKH-lag og spillet bærer tydelig preg av kulturen vi ønsker når vi spiller. Rått press, rå gjenvinning, vi er korte og smale og gjør det vanskelig for motstanderen å spille.

MM
Mathias Myklebust med scoring for G14 mot Sola.

Scoring direkte fra corner

For G14-laget skulle starten på lørdagen resultere i et knepent tap. Det etter en jevnspilt affære og ekstraomganger mot Sola.

FK Haugesund startet bra og gikk opp til 1-0 etter at Almar Gjerd Grindhaug skrudde inn et hjørnespark. En vakker scoring!

Sola utlignet senere først til 1-1 og tok siden ledelsen 2-1 før pause. Laget fra Sørfylket spilte bra og FK Haugesund ble hardt straffet i denne omgangen.

Etter hvilen gjorde Sola siden også 3-1, men Mathias Myklebust (Haugar) sørget for ny spenning med et flott mål som følge av en fantastisk pasning fra Mikkel Hope (Stord). Dermed 3-2 til Sola.

Like før slutt kom utligningen ved David Øren (Etne il/Ølen il) og kampen gikk dermed til ekstraomganger. Det skulle derimot ikke ta lang tid før Sola satte spikeren i kista med 4-3 etter et oppgjør der de gule og svarte jobbet steinhardt og var flinke til både å skape sjanser og utnytte feil nådeløst.

Sju mot Bryne

Senere samme dag ventet Bryne. Det skulle bli et oppgjør der FK Haugesund først ga seg etter å ha satt sju baller i motstanderens nett.

- Bryne-kampen ble et fint oppgjør hvor vi presset de hardt fra start, kombinerte fint ved flere anledninger opp langs høyre og var effektive foran mål, sier G14-trener Espen Elvemo.

Birk Træet (Fitjar), 2 x Jakob Simonsen (Ferkingstad), Matteus Hernar (Vard), Emil Waage (Stegaberg) og 2 x Almar Gjerd Grindhaug (Djerv 1919) sto for målene i et oppgjør der Bryne reiste seg etter en tøff første omgang og hvor FKH-guttene sto bak mange fine scoringer og fint offensivt spill.