"Med hjartet på rette stadion"

Torgeir Katla har sikret seg plass på Maakeveggen.

Torgeir Katla er på mange måter definisjonen på en kjernesupporter. Mann. 40+. Familiefar. Og med en fotballinteresse som har gått i arv fra tidligere generasjoner.

Maakeveggen: Få navnet ditt på FKH-monumentet du også

Sveibuen har lang fartstid som både FKH-supporter og sesongkortholder på FK Haugesunds hjemmekamper.

- Fotball har alltid vært viktig for meg. Å spille fotball med to eldre brødre hjemme bak huset eller i grustaket er det beste minnet fra tidlig barndom. Videre har en en ivrig far som dro oss med på Haugarkamper og en morfar som tok med med på Sveio sine kamper bidratt til en sterk interesse.  Da Haugar og Djerv ble til FKH var det den klokeste og beste beslutningen noen fotball-ledere i byen har gjort. Siden har vi vel knapt sett oss tilbake.

Når muligheten til å sikre seg en murstein på Maakeveggen bød seg var Katla ikke sen om å be.

- Det er naturlig å støtte klubben i situasjonen den nå er i når en har muligheten til det. Savnet av stadion og kampen om tre poeng klargjør bare enda tydeligere hva klubben betyr for meg og mange andre. Vi må aldri ta det som har skjedd de siste ti årene og klubben for gitt.

Stolt av jobben Jos har gjort

Forholdet til FK Haugesund beskriver sesongkortholderen på 'Østre' selv som "nært, varmt og personlig".

- Tapet for Viking i cupfinalen svir fortsatt, men samtidig er jeg stolt av at klubben oppnådde så mye i fjor. Er veldig stolt over den jobben Jos og kompani har gjort med klubben i «gullperioden» til klubben. Hadde faktisk ikke trodd vi skulle bli et stabilt eliteserielag. Å reise med laget til Wales og Nord-Irland tre ganger på europacup og spille jevnt med storklubben PSV i samme turnering er også relativt sjokkerende for en som husker stoda på tidlig 90-tall.

TK
Torgeir Katla blir å finne på Maakeveggen. Foto: privat.

Samarbeid og ringvirkninger

- Det svaret får vi den dagen vi eventuelt ikke har det tror jeg. Fotball betyr mye for mange og det å ha et flaggskip er sentralt for alle oss som driver med fotball i småklubbene. Derfor er jeg også opptatt av at klubben har et godt samarbeid med alle klubbene rundt. Jeg synes de har vist stor framgang her og har med egne øyne opplevd at dette blir prioritert i klubben. Det er også viktig for regionen at vi kan yppe oss mot storebror i Bergen og de arrogante siddisene.

Og oppfordringen til haugalendingen er klar.

- Jeg håper at mange flere enn før vil ta turen til stadion når vi endelig kan komme tilbake på kamp. Det er ikke Old Trafford eller Anfield, men det er vår lokale klubb og våre lokale helter. Me e dei kvite og blå!

Slik bestiller du din egen stein

En plass på ‘Maakeveggen’ koster 1000 kroner for privatpersoner og 5000 kroner for bedrifter.

Du kan bestille på to måter:

1. Bruk Vipps-nummer 597411 hvis du ønsker å kjøpe en plass på ‘Maakeveggen’ og presisér i meldingsfeltet hvilket navn du vil ha på mursteinen og i hvilken inngang du ønsker at navnet ditt skal henge.

2. Du kan også bestille ved å betale til FK Haugesunds kontonummer 35206175743 og skrive navnet du vil ha på mursteinen og - ønsket plassering på stadion i meldingsfeltet.

Spørsmål og informasjon

Du kan også kontakte oss på mail dersom du ønsker mer informasjon eller har spørsmål til hvordan du kjøper deg plass på Maakeveggen.

Annonse fra Eliteserien: