Melkesyremandag

Sesongoppkjøringens siste testdag ble unnagjort i Storhall Karmøy på mandag.

Det ville være løgn å si at spillerne gledet seg til mandagens trening - vel vitende om at det var sesongoppkjøringens siste Yo-Yo test som sto på programmet i Storhall Karmøy denne formiddagen.

Keeperne slapp unna og kjørte en keeperspesifikk økt, men for resten var det ingen nåde. De måtte gjennom testen. 

Melkesyregenerator

Yo-Yo testen måler utholdenheten til spillerne og innebærer at man løper 20 meter løp en vei, vender og siden tilbake til utgangspunktet. Mellom hver runde har man 10 sekunders pause. Tempoet i testen styres av lydsignaler som angir hvor raskt man må løpe, med stadig kortere tid å løpe de 40 meterne på. For spillerne gjelder det å henge med helt til man ikke lenger klarer å følge frekvensen på lydsignalene.

Kort fortalt -  testen er et blodslit og gir melkesyre opp til ørene.

- Vi ser at det jevnt over er mindre fremgang fra februar til nå enn det var fra januar til forrige gang vi testet. Det har sammenheng med trenings- og kampperioden vi er inne. Om to-tre uker skal spillerne være i sin aller beste form, sier fysioterapeut Ørjan Sørhus når han oppsummerer dagens resultater.

Og best i test? Det ble duoen Torbjørn Kallevåg og Kristoffer Gunnarshaug som broderlig delte seieren i storhallen på Vea denne mandagen.

Se bilder fra dagens Yo-Yo-test i galleriet over.

Annonse fra Eliteserien: