Nåløyet til FKH Akademiet har blitt mindre

Men samarbeidet med regionens klubber blir stadig bedre.

Færre spillere blir tatt opp i FKH Akademiet. Men samarbeidet med klubbene i regionen blir stadig bedre. 

Dette er konklusjonen til trener- og spillerutvikler i FKH Akademiet, Klaes Egel Rasmussen og senest symbolisert ved lørdagens «utfordretrening» for årgang 2005 og 2006 hvor 48 gjestespillere fra 21 klubber i regionen stilte på heldagsopplegg med FKH Akademiet på HTG i Haugesund.

Taktisk trening på formiddagen ble etterfulgt av internkamper på ettermiddagen - og med fokus på det sosiale mellom sekvensene.

KER 1000
Trener- og spillerutvikler Klaes Egel Rasmussen i FKH Akademiet.

Reduserte antall spillere

Høsten 2018 tilpasset FKH Akademiet antallet spillere i fast løp og reduserte spillergruppene markant. Dette for å skape et enda høyere nivå på trening og kamp i FKH Akademiet.

- Med få spillere i fast løp er vi avhengig av en god dialog med klubbene rundt oss, slik vi kan ha overblikk på dyktige spillere og sammen med klubbene vurdere om enkeltspillere tar tilpass store utviklingssteg til på sikt å bli en del av den faste gruppe i FKH Akademiet, sier Klaes Egel Rasmussen i FKH Akademiet.

og legger til ...

- Derfor var det herlig å oppleve den positive dialog med klubbene i forkant av utfordre-dagen. Vi har fått en del henvendelser fra klubber som mener at enkeltspillere var parat til å bli testet i lag med andre dyktige og ivrige spillere i regionen.

50 viste seg frem

Totalt var det nesten 50 gjestespillere som viste seg frem sist lørdag - et meget høyt antall tatt størrelsen på en vanlig treningsgruppe i FKH Akademiet i betraktning.

- 48 gjestespillere er ganske mange, når den vanlige treningsgruppen består av bare 8-12 spillere pr. årskull. Derfor er det viktig at FKH Akademiet og klubbene fremover fortsetter den gode dialogen om enkeltspillere og får en felles forståelse for standard og referanse på spillernivå.

Nettopp fin dialog med klubbene og gjestetrening har ført til at to nye spillere starter i fast løp med treningsgruppen for G14 i FKH Akademiet. Både Mikkel Hope (Stord Fotball) og Anders Larsen (Bremnes IL) er fra 1. september innlemmet i den fast treningsgruppen for spillere fra 2006-årgangen.

Annonse fra Eliteserien: