Neste stopp: Graz

FK Haugesund klare for 2. kvalifiseringsrunde i Europa League

Sturm Graz. Det blir neste hinder for FK Haugesund etter at Benjamin Tiedemann & Co. torsdag slo ut Cliftonville FC og avanserte til neste runde i Europa League-kvalifiseringen.

Det ble til slutt en overbevisende seier til FK Haugesund mot et hardtkjempende og kontringsvillig Cliftonville, og resultattavla vist - som mot Tromsø på søndag - 5-1 ved kampslutt.

Velde startet og avsluttet scoringsballet

Kristoffer Velde åpnet scoringsballet etter kun fem minutter med en nydelig avslutning fra distanse som gikk over keeper, ned under tverrligger og i mål fra vel 20 meter.

Etter 17 minutter ble det på ny full spenning da Cliftonville utlignet ved Conor McMenamin etter en fin kontring og derifra og frem til det gjensto ti minutter av første omgang skjedde det lite på Haugesund Stadion. Da headet derimot først Anthony Ikedi i tverrligger og på påfølgende mulighet sendte Martin Samuelsen FK Haugesund tilbake i føringen. 2-1!

På overtid i første omgang fikk Ibrahima Koné kranglet ballen de nødvendige centimeterne over streken og dagens kaptein Benjamin Tidemann kunne dermed ta laget i garderoben med 3-1 ledelser ved halvgått løp.

Dominerte etter pause

Etter pause begynte gjestene fra Nord-Irland å få problemer med tempoet og FK Haugesund kom til stadig flere muligheter. To av de ble omsatt i mål - først av Bruno Leite på haeding inne i boks og så dagens lekkerbisken i form av scoring nummer to av Kristoffer Velde som etter 68. minutter drar seg inn fra kant og avslutter med en suser oppe i motsatt vinkel. Et mål verdt inngangspengene alene.

FK Haugesund er med dagens seier dermed klar for 2. kvalifiseringsrunde i Europa League - og dobbeltmøtet med østerrikske Sturm Graz.

Første oppgjør mot Sturm Graz spilles på Haugesund Stadion allerede førstkommende torsdag.

Billetter til det oppgjøret kjøper du ved å klikke på banneret nedenunder.